Deputatii germani au adoptat cu o majoritate zdrobitoare o lege privind imigratia, ce vizeaza controlarea fluxului migratoriu in functie de nevoile economiei, apararea tarii de cetatenii straini considerati periculosi si facilitarea integrarii cetatenilor straini, relateaza AFP.

"Legea privind imigratia reprezinta o cenzura istorica, inca un pas catre o societate moderna intr-o Europa unita", a afirmat ministrul de interne, Otto Schili, in fata Camerei inferioare a Parlamentului-Bundestag.

Doar doi deputati din PSD si doi deputati conservatori s-au pronuntat impotriva legii ce va fi supusa, la 9 iulie, avizului consultativ al Camerei superioare a Parlamentului, Bundesrat, inainte de a intra in vigoare la 1 ianuarie 2005.

Legea prevede controlarea fluxului migratoriu pentru o mai buna adaptare la necesitatile economice ale tarii, in special facilitarea imigrarii persoanelor cu calificare superioara, cerinta a societatilor germane. Textul mai vizeaza acordarea dreptului de azil in conformitate cu Conventia de la Geneva, precum si incurajarea integrarii cetatenilor straini.

In baza noii legi, conditiile de expulzare a strainilor considerati periculosi sunt mult mai flexibile.