Potrivit politistilor, pentru transportul celor o suta de miliarde de lei, SC International CPI Security ar fi trebuit sa asigure doi insotitori inarmati si o echipa care sa escorteze masina blindata in care se aflau banii. De asemenea, firma va fi sanctionata si pentru ca nu avea autorizatie pentru efectuarea de activitati intrajudetene.

Petru Nica, in varsta de 30 de ani, a disparut, in noaptea de duminica spre luni, impreuna cu cele o suta de miliarde de lei pe care le transporta. El plecase alaturi de un coleg inarmat in cursa cu masina blindata, strangand cele o suta de miliarde de lei de la filialele unor banci din orasele Galati, Constanta si Ploiesti.

Soferul a disparut dupa ce i-a cerut colegului lui sa coboare ca sa-i cumpere un pachet de tigari. Masina blindata a fost gasita apoi, la cateva ore de la disparitie, pe strada Madrigalului, in cartierul bucurestean Baneasa.

Anchetatorii au ajuns la concluzia ca soferul a avut un complice sau ca s-a folosit de inca o masina, in care a mutat pachetele cu bani, inainte de a abandona furgoneta blindata in care fusesera depozitati, tinand cont de faptul ca banii, aproape trei milioane de dolari, erau ambalati in 16 saci care cantareau in jur de 300 de kilograme.

Pana ieri, la ora inchiderii editiei, soferul angajat la SC International CPI Security nu fusese de gasit, dupa cum ne-a declarat Lavinia Balanean, din cadrul Biroului de presa al Politiei Capitalei.

In anul 2002, filiala din Timisoara a aceleiasi societati de paza era in atentia opiniei publice dupa ce trei miliarde si jumatate de lei si doua pistoale Carpati cu patru incarcatoare fusesera furate chiar din sediul firmei de paza si protectie. Pistoalele, in perfecta stare de functionare, de calibrul 7,65 milimetri, munitia si banii se aflau in camera de valori a societatii.

Armamentul a fost gasit ulterior langa un mormant din cimitirul aflat in apropierea societatii. Politistii galateni au refacut traseul lui Petru Nica, acesta fiind pasibil de inchisoare de pana la 20 de ani.