Patronul firmei de paza CPI Security (foto) anunta o recompensa de pana la 300.000 de dolari pentru cel care va da informatia ce va duce la recuperarea celor 3 milioane de dolari. Decizia a fost luata chiar de luni dimineata, imediat dupa ce angajatul sau, soferul Petru Nica a disparut cu banii.

Actionarul unic al SC International CPI Security SRL, Adrian Moisescu, a spus ca va plati orice informatie care va duce la recuperarea banilor. "Am luat aceasta decizie inca din prima zi a jafului, insa am asteptat reactia familiei si anchetatorilor. Voi negocia suma pe care o voi da in functie de informatiile pe care le primesc", ne-a declarat Adrian Moisescu.

seful CPI Security declara, acum doua zile, ca a primit semnale de la mai multe clanuri mafiote care cauta, si acestea, cele 3 milioane $. Ieri dimineata, un apropiat al soferului Petru Nica a sunat la sediul firmei CPI si a cerut sa ia legatura cu Adrian Moisescu. in acel moment, patronul societatii de paza nu se afla in cladire.

Principalul martor in cazul jafului de 3 milioane $ continua sa stea departe de ochii presei. Reconstituirea jafului e greu de facut datorita declaratiilor superficiale pe care le-a dat agentul de paza Dan Vlasceanu. in acest moment se stie doar ca autospeciala blindata a fost parcata la numarul 24, vizavi de magazinul Gilfred, deschis non-stop.

Barbatul inarmat a intrat in butic si a cumparat tigari, suc si biscuiti. Cand a iesit a vazut ca masina disparuse. Vlasceanu nu a reactionat, cum multi poate ar fi facut-o, strigand dupa ajutor sau agitandu-se. Fiind in drumul lor, angajatii CPI opreau des aici. Dovada e in acest sens si faptul inainte de a pleca in cursa, in jurul orei 15.

30 Vlasceanu si Nica au parcat blindata in fata restaurantului La Gil, unde au mancat mici.

Lucian Manea, Remus Vlad