Terenul din Parcul Carol - atribuit Bisericii Ortodoxe Romane pentru amplasamentul viitoarei Catedrale a Mantuirii Neamului - ar putea reveni in administrarea municipalitatii in cazul in care propunerea formulata de Traian Basescu in acest sens va fi aprobata azi, in sedinta CGMB, transmite Mediafax.

Primarul general Traian Basescu a convocat o sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in care propune abrogarea mai multor proiecte de hotarare ce vizau atribuirea unor suprafete de teren, emise de membrii fostului Consiliu. Printre acestea figureaza si decizia vechiului legislativ privind "transmiterea terenului in suprafata de 52.

700 de metri patrati, situat in Parcul Carol, in administrarea Patriarhiei Romane (...)". Lucrarile pentru construirea Catedralei au fost suspendate, dupa ce municipalitatea a contestat in instanta autorizatia de constructie emisa de Primaria Sectorului 4 pentru realizarea acestui edificiu.

Constructia Catedralei pe locul fostului Monument al Eroilor Comunisti, din Parcul Carol, a general un scandal pe tema amplasamentului intre municipalitatea Bucurestiului, Guvern si BOR.