Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a luat, ieri, decizia finala in ceea ce-l priveste pe medicul Naum Ciomu, urologul care, in urma cu aproximativ o luna, a mutilat un pacient, lasandu-l fara penis. Dupa cum ne-a declarat presedintele CMR, profesorul Mircea Cinteza, medicului Ciomu i-a fost retras definitiv dreptul de libera practica.

„Decizia a fost luata de Consiliul National al CMR cu o abtinere si 35 de voturi pentru. De asemenea, medicul Naum Ciomu a fost exclus din Colegiul Medicilor“, ne-a precizat profesorul Mircea Cinteza. Astfel, dupa cum ne-a precizat presedintele CMR, singura cale de atac ce i-a ramas la indemana medicului Ciomu este cea a justitiei.

Hotararea a fost luata pe baza anchetei specialistilor organizatiei profesionale si a raportului transmis de Comisia municipala de disciplina. Comisia de disciplina a Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB) propusese, saptamana trecuta, atat retragerea definitiva a autorizatiei de libera practica a doctorului Naum Ciomu, cat si retragerea definitiva a calitatii de membru al Colegiului Medicilor.

Decizia Comisiei de disciplina a fost validata de Consiliul CMB, dupa care cazul a fost inaintat Colegiului Medicilor din Romania.

Tot ieri, pacientul caruia i-a fost sectionat penisul in timpul unei interventii chirurgicale realizate de Naum Ciomu, la Spitalul „Th. Burghele“ din Capitala, a fost externat, starea lui fiind buna. Cu toate acestea, barbatul va trebui sa-i comunice in fiecare zi profesorului Ioan Lascar, care l-a tratat dupa incident, cum se simte.

„Analizele facute ieri erau bune, el urineaza natural, fara sonda, este echilibrat fizic si psihic, dar l-am rugat sa ma sune zilnic, pentru a ma asigura ca lucrurile evolueaza favorabil“, a declarat profesorul Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica si reparatorie de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a patra unitate sanitara in care a fost internat barbatul dupa ce medicul Naum

Ciomu i-a sectionat penisul in trei in timpul unei interventii chirurgicale. Barbatul a fost internat, in 13 iulie, pentru o operatie de coborare in scrot a unui testicul. Daca aceasta interventie nu ar fi fost realizata, barbatul ar fi putut face cancer testicular.