Compania germana Continental AG a anuntat, ieri, ca va avea profit in crestere fata de estimarile initiale datorita cererii mari de cauciucuri si de componente auto, informeaza Bloomberg.

Continental, cel de-al patrulea producator mondial de cauciucuri, si-a redus costurile ca urmare a mutarii unei parti a activitatii in Romania si Mexic, unde salariile sunt mai mici decat in Statele Unite sau Germania. Compania a inregistrat o cerere in crestere pentru componente electrice si pentru cauciucuri pentru autoturisme si autoutilitare, din partea unor clienti precum Porsche AG si BMW.

“Per ansamblu, au avut rezultate fantastice”, a declarat Patrick Juchemich, analist la Sal Oppenheim - Frankfurt. Actiunile Continental au crescut cu 41 de centi (1,1 la suta), atingand 39,60 euro, la bursa de la Frankfurt. De la inceputul anului, titlurile Continental au castigat 32 de procente.

Venitul net pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an s-a situat la 91,9 milioane de euro, in conditiile in care analistii se asteptau la 85,5 milioane de euro.

Compania si-a suspendat productia de la fabrica din Mayfield, Kentucky. Costurile totale ale reorganizarii sunt estimate la 120 de milioane de euro, pentru acest an.

Profitul companiei s-a ridicat la 237,7 milioane de euro.