Membrii Partidului National Liberal care ravnesc la un fotoliu de deputat sau senator, dar sunt administratori ai unor firme sau se afla in consiliul de administratie sau in adunarea generala a actionarilor a unor societati, pot continua linistiti lupta electorala fara a fi opriti de partid.

Adrian Iorgulescu, membru al nou-infiintatei Comisii de etica din cadrul PNL, a declarat ca liberalii inscrisi pe liste pentru alegerile legislative din toamna acestui an care se afla in conflict de interese potrivit reglementarilor in vigoare nu vor fi impiedicati sa candideze. „Este prematur sa discutam in acest moment despre candidatii care se afla in conflict de interese.

Oricum, retragerea parlamentarilor din CA si AGA este o masura ce trebuie luata de Parlament, nu de partid. Nu trebuie sa sacrifici niste oameni obligandu-i sa renunte la functiile in consiliile de administratie inainte de a fi alesi parlamentari“, a afirmat Iorgulescu.

Liberalul a tinut sa precizeze ca, de fapt, Comisia de etica si-a propus „alte lucruri“ decat identificarea incompatibilitatii candidatilor PNL. „Noi verificam daca oamenii inscrisi pe liste au colaborat cu Securitatea, daca au avut condamnari penale sau daca planeaza asupra lor acuzatii referitoare la acte de coruptie.

Deocamdata, atat ne intereseaza, deoarece avem nevoie sa trimitem in Parlament oameni cu adevarat pregatiti profesional si curati din punct de vedere moral“, a mai declarat Adrian Iorgulescu. Pe listele PNL pentru Senat si Camera sunt mai multi candidati administratori de firme si care au afaceri importante, cum ar fi Viorel Catarama, Ioan Bazgan.