Bomba in fotbalul mondial! Cehul Pavel Nedved spune adio nationalei tarii sale - viitoare adversara a tricolorilor din preliminariile Campionatului Mondial din 2006 - pentru a se dedica formatiei de club Juventus Torino.

Anuntul care a socat pe toata lumea a fost facut de ultimul castigator al "Balonului de Aur" la premiile "Golden Foot", festivitatea de premiere a celor mai valorosi fotbalisti din lume care a avut loc la Monte Carlo.

"inca nu am discutat cu selectionerul Karel Brueckner si nici cu antrenorul meu de la echipa de club, Fabio Capello - a spus Nedved - insa, in cel mult o saptamana, imi voi anunta in mod oficial retragerea din echipa nationala a Cehiei. Sincer sa fiu, nu ma mai simt in stare sa pot evolua la acelasi nivel inalt atat la prima reprezentativa a tarii mele, cat si la echipa de club.

Cum nu vreau sa pacalesc pe nimeni, sunt aproape decis sa ma dedic lui Juventus, club care ma plateste si pentru care vreau sa dau totul".

Astfel, dupa mijlocasul Vladimir Smicer, care s-a accidentat si va lipsi de pe gazon pana la finele anului, Pavel Nedved este al doilea nume mare care va lipsi din nationala Cehiei la confruntarea cu Romania, programata a avea loc la Praga, in ziua de 9 octombrie. Sa vedem daca Anghel Iordanescu va reusi sa transforme cele doua absente in atuuri pentru elevii sai.

Un roman a fost prezent la decernarea premiilor Golden Foot

Tara noastra a fost reprezentata la festivitatea de la Monte Carlo nu doar de trimisul ProSport, ci si de Adrian Danciu (foto, alaturi de Pavel Nedved), un inginer software de 38 de ani din Timisoara. Acesta a castigat pe site-ul ProSport o excursie la Monaco, la Gala Decernarii Premiilor Golden Foot.

Golden Foot este o ancheta internationala ce alege unul din cei mai buni fotbalisti ai lumii pe baza voturilor exprimate de cititorii ziarelor de sport din mai multe tari ale lumii. La editia din acest an a participat la respectiva ancheta si cotidianul ProSport.

ProSport a reusit, luni seara, la Monte Carlo, sa smulga un interviu vedetei nationalei cehe si a echipei italiene Juventus Torino, Pavel Nedved.

Cu circa doua luni inaintea confruntarii directe dintre Romania si Cehia, in preliminariile Campionatului Mondial din 2006, mijlocasul cu plamini de otel a lasat sa se inteleaga ca nu a luat inca o decizie finala privind prezenta sa pe teren pentru apropiatele confruntari internationale.

Salut, Pavel! De la cel mai important ziar de sport din Romania te retinem citeva clipe. Continui sa crezi in idolul tau, Mike Tyson?

Pavel Nedved (ride): Stiu la ce va referiti, la infringerea recenta din fata unui anonim pugilist britanic. Da, ramine idolul meu, chiar daca in prezent nu mai am la fel de mult timp sa ma gindesc la el cum o faceam altadata.

Dar Mel Gibson?

Si el, si filmele sale.

Cu nationala cum ramine? Continui sau te retragi?

Brusc, baiatul simpatic din fata mea se schimba. Imi spune ca nu vorbeste decit italiana, desi pina atunci dialogasem in engleza. Imi incerc sansele in franceza. Zadarnic, repeta chestia aia cu italiana. Ma incumet (nu inainte de a-mi indrepta gindul spre stramosii lui si ai mei deopotriva - noroc ca ai mei au locuit in Italia de azi) si rup ceva boabe in limba lui Dante.

Nu stiu inca. Voi avea o discutie in urmatoarele zile cu Karel Bruckner (n.n. - selectionerul Cehiei) si cu Fabio Capello, noul meu antrenor la Juve. Nu-mi sta capul insa la asta acum. Vreau doar sa ma refac complet si sa incep cit mai bine noua editie de campionat, alaturi de colegii de la Juventus.

Cum suporti faima de care te bucuri chiar si aici, la Monte Carlo?

Greu, dar sotia mea, Ivana, e cu mine mai peste tot, si alaturi de ea parca e altceva.