Trei fabrici de ciment, Moldocim SA Bicaz, Casial SA Deva si Romcif SA, precum si Carpatcement Romania SRL, societati care apartin grupului german HeidelbergCement in Romania, au fuzionat sub numele de Carpatcement Holding SA.

Potrivit comunicatului de presa, fuziunea prin absortie a celor trei societati producatoare de ciment in cadrul Carpatcement Holding este o etapa fireasca, avand in vedere ca ele au acelasi obiect de activitate - productia de ciment, in timp ce Carpatcement Romania SRL avea ca obiect activitati conexe fabricarii cimentului.

Carpatcent Holding SA, are in prezent 12.000 de actionari si un capital social in valoare de 10.221.967.700.000 lei, divizat in actiuni cu o valoare nominala de 100.000 de lei fiecare.

"Noua companie Carpatcement Holding beneficiaza de aplicarea unui management mai suplu, de investitii si standarde de calitate unitare si in conformitate cu strategia de dezvoltare, si de o mai buna alocare a resurselor", a declarat Mihai Rohan, director general al Carpatcement Holding SA.

HeidelbergCement este lider mondial in domeniul materialelor de constructie si unul dintre primii producatori de ciment din lume.

Compania actioneaza in 50 de tari, detine 1.600 de fabrici, iar numarul angajatilor se ridica la peste 37.000. in anul 2003, cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 6.3 miliarde euro, iar vanzarile de ciment la aproximativ 51 milioane tone.

In Romania, grupul german a investit 230 de milioane de euro din 1998 pana in prezent si activeaza in productia de ciment, betoane si agregate, prin cele trei companii pe care le detine: Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate.