Liderul PNL, Thedor Stolojan, a declarat ieri, la o emisiune TV, ca Alianta are deja mai multe variante privind desemnarea viitorului premier, insa n-a vrut sa dea nici un nume. Stolojan a precizat ca numele viitorului prim-ministru pe care-l va desemna Alianta in eventualitatea cistigarii alegerilor va fi cunoscut in maximum o luna.

Totusi, Stolojan a facut un portret-robot al premierului Aliantei, afirmind ca va fi vorba de un un politician care "n-a facut parte din nici un guvern, care a avut succes in afaceri si a avut de-a face cu mediul international de afaceri". Persoana care corespunde cel mai bine acestui portret-robot este vicepresedintele PD Adriean Videanu.

Acesta detine o cota din actiunile Marmosin, compania de exploatare a marmurei, iar numele lui a mai fost vehiculat pentru acest post. Videanu trece drept omul de incredere al liderului PD Traian Basescu si este cunoscut drept unul dintre principalii finantatori ai Partidului Democrat.

Intrebat daca Adriean Videanu se afla pe lista nominalizatilor pentru functia de premier, Theodor Stolojan a evitat, zimbind, un raspuns clar, multumindu-se sa spuna doar ca Alianta are in vedere mai multe nume.

Pe de alta parte, conducerea PNL se va reuni miine pentru a finaliza procedurile de intocmire a listelor electorale, transmite AM Press. Dupa anuntarea candidaturilor, liberalii care vor sa ajunga in parlament vor trebui sa treaca si de Comisia de Etica, organism condus de Adrian Iorgulescu si Constantin Balaceanu Stolnici, care va verifica trecutul candidatilor.