Primarul sectorului 6, Cristian Poteras, a hotarat, ieri, retragerea autorizatiei de constructie a spalatoriei auto, obiectiv ce urma sa fie amplasat pe spatiul verde din zona Pietei Crangasi, la nr. 33. Autorizatia prin care se permitea demararea lucrarilor la spalatorie a fost eliberata sub semnatura aceluiasi primar, la data de 2 iulie 2004, si este inregistrata cu numarul 627.

Prin aceeasi decizie de ieri, primarul obliga proprietarii terenului, Cristian si Luminita Enache, sa aduca terenul la starea initiala, lucru imposibil de realizat, dupa cum spune presedintele Asociatiei de proprietari ai blocului 46 de pe Calea Crangasi, Calin Dumitru.

Aceasta, pentru ca, de cum s-au vazut cu actele in regula, proprietarii terenului au angajat firma SC All Plan Construct SRL, care, fara sa stea pe ganduri, a trecut la defrisarea brazilor din parculet, distrugand inclusiv toate tufele de trandafiri si gardurile verzi.

Pentru a ajunge la maturitate, acei arbori decorativi au nevoie, dupa spusele specialistilor de la Gradina Botanica din Capitala, de mai bine de 40 de ani.