Dupa tragedia de la Pielesti s-au descoperit inca trei accidente provocate de sotia lui Paunescu: 1994 - Craiova, 1999 - judetul Suceava, 2000 - Craiova. Toate terminate in coada de peste

Cercetarile in cazul accidentului provocat de Carmen Paunescu la Pielesti au fost conduse de acelasi politist care, in urma cu patru ani, a anchetat un alt accident al sotiei senatorului despre care nu s-a stiut nimic. Si atunci soferita a scapat fara dosar penal, asa cum a recunoscut comisarul Dumitru Ciobanu, loctiitor al sefului Serviciului Politiei Rutiere.

Imediat dupa mediatizarea tragediei rutiere de la Pielesti, au iesit la lumina si alte accidente in care a fost implicata Carmen Paunescu.

Ca o coincidenta, ultimul dintre ele si un altul comis in urma cu patru ani au fost cercetate de acelasi ofiter, comisar Dumitru Ciobanu, actualmente loctiitor al sefului Serviciului Politiei Rutiere, despre care se spune ca ar fi fost avansat in grad datorita senatorului Paunescu.

Daca la inceputul anchetei demarate dupa accidentul de la Pielesti, relatia politistilor cu mass-media a scirtiit, dupa inaintarea dosarului la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, anchetatorii au fost mai usor de abordat. Comisarul Dumitru Ciobanu, ofiterul care a condus primele cercetari la fata locului, a acceptat sa vorbeasca deschis despre cursul anchetei.

Intrebat daca stie ceva despre un alt accident provocat de sotia senatorului in urma cu patru ani, pe care tot el l-a anchetat, politistul si-a gasit mai greu cuvintele.

“Pai... pai... nu mai stiu... Da, eu am condus ancheta”

Domnule comisar, ati condus primele cercetari la fata locului. Accidentul de la Pielesti vi s-a parut unul dificil de analizat?

Am condus cercetarile ce tin de Politia Rutiera. Am 20 de ani la Circulatie si am intilnit tot felul de cazuri. Din experienta mea va pot spune ca a fost un accident ca oricare altul. Doar intimplarea nefericita a facut sa avem trei victime.

Ce ne puteti spune despre imprejurarile in care s-a produs accidentul?

Astfel de accidente sint tip, ca sa spun asa. Este vorba de o depasire neregulamentara in care s-a angajat soferul masinii de teren. Probele si martorii indica acest lucru. Nu exista nici un dubiu.

S-a vehiculat ca autoturismul ar fi fost condus de fiica senatorului Paunescu!

La o jumatate de ora dupa accident, taximetristul, care la televizor a spus ca la volan se afla o persoana tinara, ne-a declarat ca doamna Paunescu a condus. In plus, e greu de crezut ca un parinte si-ar lasa copilul sa conduca o astfel de masina in conditiile acelea de trafic. Fetita aceea are doar 13 ani si sapte luni.

Domnule comisar, o ultima intrebare. Va mai amintiti daca, in urma cu patru ani, sotia senatorului Paunescu a mai produs un alt accident rutier?

Nu mai tin bine minte. Nu-mi mai amintesc. Parca sa zic da.

Dar va mai amintiti ca dumneavoastra ati condus ancheta?

Pai... pai... nu mai stiu. Da, eu am efectuat cercetarile.

Ne puteti spune cum a fost finalizat acel caz?

A fost vorba, parca, de o tamponare. Masina doamnei Paunescu a lovit o masina care circula regulamentar. Victima parca a avut sapte sau opt zile de spitalizare. Nu mai stiu exact. Cazul respectiv nu a facut obiectul unui dosar penal, asa ca nu s-a intocmit nici un dosar.

Asadar, dupa cum a recunoscut si comisarul Ciobanu, in urma cu patru ani sotia senatorului Adrian Paunescu a mai fost implicata intr-un accident rutier pe raza municipiului Craiova. Pe strada Siloz, soferita nu a acordat prioritate unui autoturism care circula regulamentar, intrind in coliziune cu acesta.

Accidentul, instrumentat de actualul loctiitor al sefului Serviciului Politiei Rutiere, nu s-a regasit in raportul de evenimente al IPJ Dolj, asa ca nu a fost mediatizat la acea vreme.

In ‘94 a calcat o craioveanca pe trecere

Un alt accident din “palmaresul negru” al lui Carmen Paunescu a fost cel din 20 octombrie 1994. Atunci, sotia bardului de la Birca a lovit-o pe Madalina Gorun pe o trecere de pietoni din Craiova. Femeia a avut nevoie de 7-8 zile de ingrijiri medicale.

Procurorii au cercetat-o pe Carmen Paunescu pentru vatamare corporala din culpa, dar au dispus neinceperea urmaririi penale intrucit nu a existat o plingere depusa de victima.

Florin Baltaretu

In acest moment, nimeni nu o cerceteaza pe sotia senatorului PSD. Magistratul care se ocupa de caz si-a luat o binemeritata vacanta. Dosarul este pasat ca la ping-pong intre Politie si Parchet

Cazul “Carmen Paunescu” se impotmoleste in hatisul politisto-juridic al Olteniei. Acolo unde senatorul Adrian Paunescu, fruntas al partidului de guvernamint, a tesut o plasa de interese in care ideea de dreptate pare un moft.

Nici Parchetul de pe linga Tribunalul Judetean Dolj, nici Inspectoratul de Politie din acest judet nu au cerut Politiei de Frontiera ca sotia senatorului Adrian Paunescu sa fie data in consemn. “Nu este de competenta noastra sa facem acest lucru.

Procurorul care se ocupa de caz trebuie sa ceara interdictia de a parasi tara, insa doar daca are date temeinice cum ca subiectul ar avea intentia sa plece din tara”, ne-a spus Constantin Petrescu, sef-adjunct al Inspectoratului de Politie Dolj. El a adaugat ca, pina in prezent, Carmen Paunescu nu a fost audiata de procurori deoarece se afla in spital.

La rindul sau, prim-procurorul Tribunalului Judetean Dolj, Ion Crivineanu, sustine ca dosarul este la politie. “Pina in prezent, de la Inspectoratul Judetean nu am primit nici o solicitare pentru a cere interdictia de a parasi tara”, a spus Crivineanu.

“Daca cei de la politie au informatii ca dinsa ar vrea sa paraseasca tara, atunci sa ne spuna noua si noi putem cere Politiei de Frontiera sa fie data in consemn”, a adaugat prim-procurorul.

Conducerea Parchetului Judetean Dolj refuza sa faca public numele procurorului care se ocupa de dosarul Carmen Paunescu. Mai mult, prim-procurorul Ion Crivineanu sustine ca procurorul respectiv a plecat in concediu, de aceea este nevoit sa desemneze un altul.

“Nici nu stiu ce nume sa va spun pentru ca oricum cel care s-a ocupat initial pleaca in concediu si nu am hotarit cine se va ocupa in continuare. Oricum, numele procurorului care se ocupa de caz nu pot sa-l fac public. Asta pentru protectia procurorului”, a mai declarat Crivineanu.

“N-au plecat in Germania”

Dan Dasoveanu, apropiat al familiei Paunescu, neaga informatiile conform carora le-ar fi ajutat pe sotia si pe fiica lui Adrian Paunescu sa paraseasca tara.

Potrivit unor surse judiciare craiovene, Carmen Paunescu, sotia senatorului Adrian Paunescu, s-ar fi grabit sa paraseasca spitalul din Craiova cu scopul de a se interna intr-o clinica din Germania. Zvonul ar fi sustinut si de faptul ca, la multe ore dupa externare, Carmen si Ana-Maria Paunescu nu au ajuns la domiciliul lor din Bucuresti.

In plus, o eventuala deplasare in Germania ar fi fost intermediata, conform surselor amintite, de Dan Dasoveanu, apropiat al familiei, angajat al Ambasadei romane la Berlin.

Ieri, Dan Dasoveanu a infirmat zvonul, calificindu-l “aberant”. “Mi se pare ilogic sa vrea sa paraseasca tara. Nu cred ca un om normal ar gindi asa”. Dasoveanu a confirmat ca in urma cu citeva zile, aflat in concediu in Romania, a vizitat-o pe Carmen Paunescu la spital.

El este sigur ca sotia senatorului este internata intr-un spital din Bucuresti, “asa cum a fost dorinta ei”. (S.P., O.G.)