Primul ministru a anutat ca vor fi alocate sume importante de bani pentru programe sociale "deosebit de sensibile".

Unul dintre acestea este cel legat de pensionari- ei fiind, de altfel, cel mai numeros capital electoral.

Primul ministru, Adrian Nastase, a promis majorarea pensiilor cu aproximativ 10% inca din luna septembrie a acestui an, desi urmatoarea data programata pentru aceasta masura era 1 ianuarie 2005.

Promisiuni de medicamente

Premierul Nastase a anuntat si ca se va face tot posibilul ca medicamentele compensate cu 90%, o alta masura sociala luata cu putin timp in urma, sa poata ajunge la pensionarii cu pensii mai mici de sase milioane.

Guvernul a alocat nu mai putin de 2200 de miliarde de lei pentru acest proiect, bani care, de la 1 septembrie, vor lua drumul furnizorilor de medicamente.

"Pomana electorala"

Gheorghe Chioaru, vicepresedintele Federatiei Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din Romania afirma ca Guvernul mizeaza pe un efect electoral favorabil al acestor masuri, pentru ca pensionarii sunt cei care traiesc cel mai prost si multi s-ar putea bucura si de un leu primit in plus la pensie.

"O masura binevenita dar nesemnificativa"

Purtatorul de cuvant al Aliantei Dreptate si Adevar (PNL-PD) Calin Popescu Tariceanu, a declarat la BBC ca majorarea pensiilor anuntata de guvern este o masura elexctorala dar binevenita.

Totusi, a adaugat Calin Popescu Tariceanu, avand in vedere cuantumul mic al pensiilor, cele 10 procente sunt o crestere nesemnificativa.

Purtatorul de cuvant al aliantei Dreptate si Adevar a mai spus ca anuntul guvernului se bazeaza pe o initiativa legislativa depusa anterior la Parlament de Partidul National Liberal.