Dupa alegerile generale din toamna acestui an, atat in Senat, cat si in Camera Deputatilor vor reveni, dupa absente de patru sau opt ani, o serie de nume cunoscute care, o parte, au fost in atentia presei chiar daca nu au mai fost parlamentari, iar altii s-au „scaldat“ in anonimat.

Cel mai spectaculos come-back il inregistreaza primul presedinte postdecembrist al PNL, Radu Campeanu. Tot din „vechea garda“, a anilor ’90, il regasim pe George Basgan, mana dreapta a lui Campeanu din vremea cand acesta conducea partidul liberal ce ii purta numele.

Prin fuziunea cu PNL, fostii UFD-isti Varujan Vosganian, Adrian Ciocanea si Adrian Iorgulescu au si ei sanse mari sa revina in Parlament. In aceeasi situatie se afla fostii ApR-isti Teodor Melescanu, Aron Popa si Mircea Cosea.

Democratii l-au „recuperat“ pe fostul presedinte al PUNR, Valeriu Tabara, care, in 2000, nu a prins Parlamentul, formatiunea condusa de el (si rezultata din fuziunea PUNR si PNR) neatingand atunci pragul electoral. Tot „recuperat“, de aceasta data din tabara… PNL, este si fostul senator Titus Liviu Pasca, acesta avand un loc eligibil pentru noiembrie 2004.

Nu in ultimul rand, tot la capitolul reveniri in Parlament poate fi inclus democratul Vasile Blaga. El nu este „recuperat“ de la vreun alt partid, dar in 2000 nu a candidat, avand functii organizatorice in partid. Doar partial poate fi trecut la „reveniri“ Adriean Videanu.

El a fost deputat PD pana in 2003 si, dupa aparitia Legii 161/2003, a decis sa renunte la activitatea parlamentara, pentru a se ocupa de administrarea firmelor sale. Acum, el face operatiunea inversa: renunta la afaceri pentru a reintra 100% in politica.