Distribuitorul de gaze va realiza gratuit verificarea traseelor de gaze naturale pana la centralele termice detinute de cetateni, tot fara plata urmand sa verifice si ISCIR centralele cu autorizatii valabile.

Premierul Adrian Nastase a anuntat, ieri, la videoconferinta cu prefectii, ca in ultima sedinta a Guvernului s-a stabilit ca verificarea traseelor de gaze naturale pana la centrala termica se va face gratuit de catre distribuitorul de gaze.

De asemenea, verificarea centralelor termice cu autorizatii valabile se va realiza in mod gratuit de catre ISCIR, conform programului stabilit pana la data de 31 decembrie 2005 sau la solicitarea utilizatorului.

Pentru autorizarea la instalare a unor centrale termice noi sau pentru reautorizarea celor cu termenul de functionare exprirat, operatiunea se executa de catre ISCIR, conform reglementarilor in vigoare. Premierul a amintit ca a dispus destituirea lui Mihai Prisacaru, inspectorul de stat, sef al ISCIR, urmare a "modului defectuos de aplicare a legislatiei specifice acestui domeniu.