“Poli” Timisoara a fost spulberata simbata seara, pe propriul teren, de FC National. Cei 17.000 de spectatori au scandat insistent numele fostului antrenor, Basarab Panduru, si sloganul “Titi, Titi, Titi, lasa-ne, lasa-ne!”.

Galeria a parasit “Peluza Sud”, indreptindu-se spre tribuna oficiala a stadionului “Dan Paltinisanu”, si a cerut socoteala oficialilor. “Dobos, uita-te, cum se duce “Poli”-n B!”, au strigat infierbintati suporterii banateni. Ieri dupa-amiaza, Titi a demisionat si a urcat in primul tren spre Bucuresti. Echipa va fi preluata de Ion V.

Ionescu (director tehnic) si Calin Zanc (antrenor).

Aproximativ 1.000 de fani s-au adunat dupa meci in preajma vestiarelor. Jandarmii le-au blocat accesul, facind imediat un cordon. Aproape de miezul noptii, vazind ca lumea nu are de gind sa plece acasa, patru jucatori de la “Poli” au decis sa calmeze spiritele.

Romulus Buia, capitanul “alb-violetilor”, Ionut Angheluta, Irinel Voicu si Catalin Grigore si-au luat inima-n dinti si au discutat cu suporterii, trecind de cordonul de jandarmi. “Au fost si noua etape fara victorie si nu ati facut scandal. Credeti ca nu vrem sa cistigam?”, a intrebat Buia.

“Noi va iubim, dar asa nu se mai poate!” si “Dupa ce l-ati mazilit pe Panduru, acum vreti sa distrugeti echipa!”, au tipat fanii.

Dumitru Dumitriu, antrenorul gazdelor, a schimbat total registrul de joc al echipei. El l-a titularizat pe Mircea Rus pe banda dreapta a apararii, desi tinarul debutant a sosit la Timisoara in urma cu doar patru zile. Banel Nicolita, cel care a fost fundas in partida cu CFR Cluj, a jucat de aceasta data mijlocas!

“Am vazut o echipa total nepregatita. Jucatorii au venit parca de la o nunta. Se vor lua niste masuri la nivel de conducere. Voicu va fi sanctionat pentru gestul sau. Este inadmisibil sa-ti lasi echipa in zece oameni in acele momente. Ii inteleg pe suporteri, mai ales ca si mie mi-a fost greu sa vad dezastrul echipei. Pina acum, galeria a condus formatia spre victorie.

Nu voi cere demisia lui Dumitriu pentru ca nu putea sa faca minuni in doua etape”, a declarat, la finalul meciului, Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis.

In minutul 58, fundasul Irinel Voicu a fost eliminat pentru lovirea unui jucator advers. Victima lui a fost mijlocasul Catalin Lita. Acesta a resimtit din plin pumnul aparatorului timisorean si a cerut sa fie inlocuit, cinci minute mai tirziu.

“Am avut un inceput norocos. Am inscris la primul atac pe care l-am avut. Sincer, nu ma asteptam sa conducem cu 2-0 dupa primele zece minute de joc nici in cele mai frumoase vise ale mele. Important este ca am cistigat, desi am gafat de nenumarate ori in atac si chiar in aparare.

Imi pare rau pentru nea Titi si pentru Timisoara, dar asta-i viata”, a precizat Cosmin Olaroiu, antrenorul bancarilor.

Nemultumiti de rezultat, suporterii banateni si-au pierdut calmul care ii caracterizeaza. Desi in sezonul trecut au aplaudat decapitarea lui “Poli” in fata Stelei (scor 1-8), acum fanii au strigat numeroase lozinci dure la adresa conducerii clubului.

“Nu va pasa de noi!”, “Sinteti penibili!”, “Aceeasi scena! Aceiasi actori! Va vrem profesionisti, nu amatori!” - au fost citeva dintre scandari.

La penalty-ul obtinut de “Poli” in minutul 76, intreg stadionul a cerut ca lovitura de pedeapsa sa fie executata de portarul Catalin Grigore. Dumitru Dumitriu n-a fost insa de acord, si s-a ales cu huiduielile publicului.

“Stiam de la inceput ca vom avea un meci greu. Am intilnit o echipa bine pusa la punct. Nu credeam ca vom juca atit de emotiv. Sint sigur ca nu acesta este potentialul echipei. Am primit golurile pe niste greseli individuale, dupa care a venit si marea gafa a lui Voicu. Jucatorii sint bulversati total. Trebuie sa-i aducem la un potential psihic normal. De azi, avem psiholog la echipa.

Sper ca toate lucrurile sa se indrepte. Inteleg atitudinea ostila a publicului, dar nu imi voi prezenta demisia. Ramin la “Poli”. Mi-am propus sa schimb ceva la echipa dupa 11 august”, a comentat Dumitru Dumitriu simbata. Ieri, tehnicianul s-a razgindit insa, prezentindu-si demisia din functia de antrenor principal al timisorenilor.