Numarul conturilor bancare deschise de romani la bancile comerciale a crescut, in primul semestru al anului, cu 818 de mii, informeaza Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, in luna iunie, erau deschise peste 23 de milioane de conturi bancare. Peste 25% din conturile persoanelor fizice au fost deschise la una dintre sucursalele bancare din Bucuresti.

In ceea ce priveste cardurile valide aflate in posesia romanilor, numarul acestora a ajuns, in luna iunie, la peste 5,1 milioane. Cresterea din iunie este apropiata de nivelul mediu semnalat in 2003, fiind totodata cea mai mare valoare inregistrata in 2004. Astfel, in iunie, cresterea numarului de carduri a fost mai mare fata de media lunara. Raportat la mai, in iunie, s-au inregistrat cu 120.

000 mai multe carduri valide. Acesta in conditiile in care, in intervalul ianuarie-mai anul curent, cresterea medie lunara a numarului de carduri valide nu depasea 76.800.

Pe un trend ascendent se situeaza si numarul cardurilor emise in valuta. In iunie, s-a evidentiat o majorare cu peste 16,7% a numarului de carduri emise in valuta. In comparatie cu luna precedenta, numarul cardurilor de acest tip a sporit cu peste 9,3 mii, ajungand la peste 65,7 mii.

In ceea ce priveste zonele tarii unde au fost emise cele mai multe carduri, Bucurestiul si judetul Ilfov detin suprematia. In aceste regiuni, au fost emise 20% din totalul cardurilor. La nivelul Capitalei, existau, in luna iunie, aproximativ un milion de carduri valide. La inceputul anului, in Bucuresti, se aflau in circulatie peste 940.000 de carduri valide.