In scurta, dar zbuciumata sa existenta de serviciu special, care cauta sa scape de imaginea defunctei Directii a 5-a, Serviciul de Paza si Protectie a mai atins o performanta. A reusit sa bata mar un demnitar si sa-i distruga masina. Adica i-a spart fata unei persoane pe care, in teorie cel putin, SPP are misiunea sacra de a o apara cu pretul vietii si mai mult decat atat.

Pe drumul spre mare, se tara un Trabant, plin cu familia unui secretar de stat. Din spate vine doi smecheri care are masina tare si e nervosi ca vrea sa ajunga mai repede la mare, la gagici. Fraieru’ din Trabant, un pipernicit cu moaca de om care a stat cu nasu-n carti, ii incurca. Smecherii se da jos si i-o trage de-l lasa lat.

Prostu’ dracu’, care n-are masina sme si nici muschi! Scena s-a petrecut aievea, in apropiere de localitatea Fetesti. Cei doi derbedei sunt niste nimeni de sergenti majori la SPP. Victima lor, care intre timp a ajuns la spital, este un secretar de stat, membru al CNA.

De aici incolo incepe sarabanda. Mai intai, golanii nu recunosc. Dar Politia nu mai este proasta de pe vremea lui Ceausescu si nici nu mai face sluj in fata Directiei a 5-a. I-a dibuit imediat pe cei doi ca fiind agresorii demnitarului. Apoi s-a incercat traditionala tragere la pace.

Ca e baieti buni, ca n-a vrut, ca e si ei tineri, ca era infierbantati de soare, ca precis exista o suma care poate acoperi supararea si repara ca prin minune buza sparta a secretarului de stat. Nimic din astea nu a tinut insa. Demnitarul nu vrea decat sa se aplice legea. Atunci s-a apelat, ca si in cazul Ciomu, la ultima solutie: nebunia.

Cei doi au avut un moment de ratacire atunci cand au lovit ca niste animale un om lipsit de aparare. Daca este adevarat, atunci, cele doua brute sunt un pericol pentru siguranta nationala. Inchipuiti-va ce s-ar fi in-tamplat daca domnul Iliescu, care nu mai este chiar asa de agil ca la prima tinerete, ar fi pasit ceva mai incet, iar celor doua gorile li se punea pata.

Ii sareau in gat presedintelui si-l cotonogeau? Ii sareau! In statele civilizate, pentru incidente mult mai mici, conducatorul derbedeilor isi asuma raspunderea si isi da demisia de onoare. La noi insa, nu este sigur nici macar ca golanii batausi vor pati ceva.