Secretarul de stat Serban Pretor a reclamat sambata, la Politia din Fetesti, judetul Ialomita, ca a fost agresat de doi necunoscuti, in zona localitatii Lehliu – judetul Calarasi, in urma unui incident in trafic. Cei doi agresori – Teodor Chirica si Daniel Bogdan Mihalcea, sergenti majori in cadrul SPP – au fost depistati de politistii din Medgidia, judetul Constanta.

Duminica, Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca Politia Medgidia si-a declinat competenta de solutionare a acestui caz in favoarea Inspectoratului de Politie a Judetului Calarasi, intrucat faptele s-au petrecut pe raza acestui judet.

ANCHETA. Politia judeteana si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta au preluat ieri dosarul in care sunt cercetati cei doi subofiteri SPP. Dosarul este cercetat de politistii Serviciului judiciar, impreuna cu procurorul Traian Poenaru, de la Parchetul Curtii de Apel Constanta.

Procurorii civili au competenta sa instrumenteze acest caz, intrucat cei doi subofiteri SPP care l-au lovit pe secretarul de stat Serban Andrei Pretor se aflau in afara serviciului. Conform legii, daca actele de violenta s-ar fi produs in timp ce acestia se aflau in exercitiul functiunii, competenta ar fi revenit procurorilor militari din Bucuresti.

Seful IJP Constanta a declarat ca Andrei Pretor a fost supus unui examen medical, la Spitalul de urgenta Constanta, iar ulterior la Laboratorul de Medicina Legala Constanta, pentru eliberarea certificatului medico-legal.

Politistii constanteni vor verifica lista persoanelor care l-au sunat, sambata dupa amiaza, pe telefonul mobil, pe secretarul de stat Serban Pretor, imediat dupa ce a fost agresat de cei doi sepepisti. Cei doi subofiteri SPP vor fi chemati la audieri, urmand sa fie cercetati pentru lovituri si alte violente, riscand intre trei luni si doi ani inchisoare.

DUBII. Directorul Serviciului, generalul maior Gabriel Naghi, si-a intrerupt concediul de odihna si a desemnat o comisie interna pentru cercetarea incidentului in care au fost implicati cei doi subofiteri.

“Daca se confirma ca au batut un membru al CNA, atunci cei doi vor fi trimisi in fata Consiliului de judecata in regim de urgenta“, a declarat colonelul Constantin Dobre, purtator de cuvant al SPP. Cercetarea va fi finalizata in 48 de ore, in aceasta perioada, cei doi subofiteri fiind la dispozitia comisiei.

Consiliul de judecata poate hotari mentinerea celor doi militari in cadrul SPP sau trecerea lor in rezerva.

Dupa acest eveniment, seful SPP a dispus reanalizarea criteriilor de selectie a angajatilor institutiei in general, pentru a se vedea daca se impun corecturi, si in special a modului in care au fost selectionati cei doi subofiteri. “Cei doi au trecut cu brio examenul psihologic care este eliminatoriu“, au mai precizat sursele din SPP.

In cadrul SPP, cei doi batausi trecusera de o prima etapa de pregatire tehnica si practica, ei nefiind totusi angajati definitiv in Serviciul de Protectie si Paza, sustin sursele citate.

INCIDENT

Secretarul de stat Serban Pretor, membru al CNA, a depus sambata o plangere la Politia Fetesti, sustinand ca in timp ce mergea cu autoturismul sau Trabant pe DN 3, in localitatea Lehliu a fost depasit de un Peugeot, care apoi a franat brusc, obligandu-l sa opreasca. Potrivit IGP, din Peugeot au coborat doi barbati care l-au agresat, dupa care au plecat spre Constanta.

Masina a fost oprita de politia din Medgidia. Autorii agresiunii sunt Teodor Chirica (22 de ani) si Daniel Mihalcea (22 de ani), sergenti majori SPP.