Ianculescu si-a amenjat intr-o curte cat o palma un adevarat colt de rai: un iaz, cu cascada si "rau de munte", totul inconjurat de flori.

Curtea parlamentarului are doar 20 metri patrati

"Cine iubeste florile iubeste oamenii", este motoul deputatului Marian Ianculescu, de profesie inginer silvic. Se pare ca la el dragostea de oameni e la mare pret, judecand dupa sutele de ghivece ori jardiniere pline de flori.

Curtea parlamentarului, din cartierul "23 August", are o suprafata extrem de mica (230 mp cu tot cu terenul de sub casa, ramanand vreo 20 de metri patrati pentru "plantatie"), insa fiecare metru a fost exploatat la maximum.

Cu ajutorul unui prieten arhitect, deputatul si-a facut, intr-un coltisor, un "munte", vorba vine, o ridicatura care are insa toate ingredientele unui versant: iedera, un molid argintiu, un pin negru, ienupar, rau, cascada si, evident, si un iaz (populat cu cativa pesti), din care birmanezul familiei adora sa bea apa.

Nu lipseste nici gratarul, care e mai des folosit ca suport pentru flori decat pentru scopul pentru care a fost creat. "Am adus lastari din toate locurile unde am fost", povesteste Ianculescu. Unul din trofeele "importate" este leandrul rosu, pe care deputatul l-a adus in tara dupa trei saptamani in care l-a tinut intr-o sticluta, inconjurat cu vata pe care o umezea zilnic.

La loc de cinste in sufletul si in gradina familiei Ianculescu sunt insa muscatele. Cu tija dreapta sau "plangatoare", inflorite in tot felul de culori, muscatele impodobesc poarta, curtea (asezate pe polite), ferestrele, balconul, adica sunt peste tot.

"in permanenta prind lastari si pentru prieteni, pentru ca oricine imi vede curtea se indragosteste pe loc de aceste flori", spune Marian Ianculescu. in curte mai sunt un lamai, care e mutat iarna in casa, un gutui japonez (tinut pentru flori), ortanse, sporul casei.

Deputatul se mandreste insa cu trandafirii japonezi, cercelusii, rusoaicele, gladiolele, magnoliile, azaleele de gradina, cactusii, salviile ori daliile pitice, care ar starni invidia oricarui iubitor de flori. si, ca totul sa fie complet, parlamentarul PSD sustine ca a reusit sa creeze trandafirul care infloreste cu trei flori deodata (ca in sigla parti-dului din care face parte).

Din pacate, ploile din ultima vreme au afectat destul de serios gradina, asa ca nu am reusit sa vedem "minunea". "Am iubit dintotdeauna natura, poate si de asta am ales silvicultura", povesteste deputatul. Desi iubea florile, adevarata pasiune a izbucnit dupa ce copiii au crescut si au plecat fiecare pe drumul sau.