Romani din 20 de tari au venit, la invitatia organizatorilor, sa participe la Callatis 2004. Strada care ducea spre locul "distractiei" a devenit neincapatoare, sute de oameni inaintand "milimetric", din cauza aglomeratiei. Cei mai fericiti au fost comerciantii de la chioscurile de pe margine, care nu mai pridideau cu vanzarile.

La mare cautare au fost gogosile, Kurtos Kolac-ul si porumbul fiert. Pusi pe distractie, spectactorii au cantat din toti plamanii melodiile trupelor ce s-au perindat pe scena: A.S.I.A., Taxi, Spitalul de Urgenta, Fara Zahar, Zob si Ca$$a Loco. * Gazdele serii au fost Iuliana Marciuc si Sorana Belciu.

Frumoasele prezentatoare ale TVR au infruntat racoarea serii, "echipate" in rochite de matase, foarte diafane si colorate. Cu cateva minute inainte de a intra in scena, Iuliana Marciuc a cerut sa-i fie schimbat microfonul, cerand unul de culoare rosie in locul celui galben care-i fusese pregatit de tehnicieni. * Fetele de la A.S.I.A.

au sosit pe scena-vapor cu mai bine de doua ore inainte de inceperea spectacolului. Dupa o scurta repetitie, frumoasele si-au umplut timpul palavragind si au mancat cu multa pofta porumb fiert si Kurtos Kolac. "N-am prea avut timp de plaja vara asta si imi pare tare rau. Eu daca stau macar doua, trei ore la plaja ma bronzez imediat", ne-a marturisit Irina.

* La fel de "cuminti" au fost si membrii trupei Spitalul de Urgenta. si ei au venit cu mai bine de doua ore inainte, dar nu s-au plictisit, pentru ca s-au tinut de ghidusii si de povesti cu amicii din breasla. * Gabriel Cotabita, directorul festivalului, s-a pus pe treaba imediat ce si-a facut aparitia pe scena-vapor.

Dupa ce a facut un tur pe la mesele unde stateau invitatii, a luat microfonul si a inceput sa explice publicului despre ce este vorba in spectacol. El a vrut sa vada si cat chef de distractie au spectactorii, asa ca a "exersat" cu ei inainte de inceperea transmisiei cateva "modele" de aplauze si chiote.