In consecinta, Susanu va putea concura in probele de 2 rame si 8+1, ambele considerate favorite la cucerirea titlului olimpic. Aceasta noua testare a Vioricai Susanu a fost efectuata la cererea expresa a presedintelui Comitetului Olimpic Roman (COR), Ion Tiriac.

Motivul luarii respectivei decizii a fost acela al eliminarii oricaror suspiciuni privitoare la integritatea morala a sportivei, al carui prim test antidoping, efectuat la mijlocul lunii trecute, fusese catalogat de specialistii Laboratorului de la Bucuresti drept "suspect".

Dupa ce, sambata seara, primii 43 de sportivi romani au calcat pe pamant elen, duminica au facut cunostinta cu satul olimpic alti 17 "tricolori", cei care ne vor reprezenta la judo, natatie, tenis de masa si tir.

La plecarea de pe aeroportul "Henry Coanda" din Bucuresti, Dragos Coman le-a dat ceva emotii colegilor din lotul de inot, sosind la aeroport cu o intarziere de o jumatate de ora fata de restul componentilor echipei.

Cei doi tiristi romani calificati la actuala editie a JO, Sorin Babii si Iulian Raicea, au ramas mai mult in vama decat restul sportivilor din cauza formalitatilor privind transportul armelor la Atena. in ceea ce priveste conditiile de cazare in Satul Olimpic, acestea sunt foarte bune, situandu-se peste nivelul ultimelor doua editii ale JO, cele de la Atlanta (1996) si Sydney (2000).

Din cate a declarat liderul echipei masculine de gimnastica, Marius Urzica, singurul impediment pentru ca totul sa fie perfect il reprezinta numarul destul de mic de bai. De ieri, pe lista atletilor romani care ne vor reprezenta in Grecia, s-a mai adaugat un nume.

Cel al Alinei Militaru, care si-a indeplinit baremul de participare la JO la saritura in lungime cu o zi inainte de termenul limita stabilit pentru 8 august. La Campionatele Nationale desfasurate la finele saptamanii trecute, in Bucuresti, ea a izbutit o performanta de 6,73 m, cu trei centimetri peste barem si astfel, la lungime, vom avea doua reprezentante, pe ea si pe Adina Anton.