Politistii din Medgidia spun ca i-au urmarit pe SPP-isti un kilometru

IJP Constanta a finalizat, ieri, cercetarea preliminara in dosarul agresiunii lui Serban- Andrei Pretor, membru CNA cu rang de secretar de stat, agresat simbata de doi agenti SPP. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe linga Curtea de Apel Constanta, cu propunere de cercetare penala conform articolul 80 C.P., lovire si alte violente.

Serban-Andrei Pretor a fost vizitat, ieri, la hotelul din Jupiter, in care isi petrece concediul, de doi colonei SPP, cu care a purtat o scurta discutie despre incidentul cu subofiterii SPP. Cei doi ofiteri fac parte din Consiliul de judecata al SPP, care va pune astazi in discutie cazul celor doi subofiteri batausi.

“Se pare ca cei de la SPP au inceput sa realizeze cu adevarat gravitatea faptei. Le-am povestit cum s-a intimpat, cum am fost atacat de cei doi batausi. Dar le-am spus si despre lucrurile dubioase din dosar, de la care astept un raspuns”, ne-a declarat Serban- Andrei Pretor.

Pretor si cei doi sepepisti vor fi audiati luni de procurorii constanteni, ne-a declarat procurorul general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel, Marian Alexandru. “Daca se va dovedi ca este vorba si de alte infractiuni, cei doi subofiteri vor fi cercetati ca atare”, ne-a mai spus procurorul.

Cei doi au mintit politia

Anchetatorii au dezvaluit ieri ca, dupa ce l-au atacat pe Serban-Andrei Pretor, cei doi tineri sepepisti au demarat in tromba de la fata locului. Ajunsi in raza localitatii Medgidia, ei nu au oprit la semnul agentilor de circulatie. “Nu au tinut cont de semnalele politistilor. Echipajul a pornit in urmarire. Dupa un kilometru, cei doi au oprit masina si au iesit din ea.

Si-au prezentat buletinele, si au spus politistilor ca sint opriti pentru ca au depasit viteza legala”, ne-a spus comisarul sef, Nicolae Safta, adjunctul comandantului Politiei Medgidia. “Au spus ca sint de la SPP si au aratat niste ordine de serviciu. Politistii au examinat ordinele de servici, care s-au dovedit ca erau vechi.

Luati la intrebari, ei au recunoscut ca nu au ordin de serviciu. Intrebati despre incidentul cu soferul Trabantului, ei au declarat ca doar s-au injurat, si nu ca l-au lovit”, ne-a mai spus comisarul sef, Nicolae Safta.

Leila Florescu

Ionel Stoica