Ca si in ceilalti ani, la Jocurile Olimpice 2004, serviciul oficial de plata este Visa. In locurile unde se vor desfasura diverse competitii sportive exista sute de bancomate si de puncte de vinzare dotate cu dispozitive de acceptare a cardurilor Visa. Acestea vor fi acceptate si de miile de comercianti din regiune.

De asemenea, pentru a facilita accesul spectatorilor la numerar, un bancomat mobil se va deplasa dintr-un loc in altul. In prezent, in Grecia exista aproape 4 000 de bancomate Visa/PLUS. In cazul in care cardul este pierdut sau furat, la Centrele de Informatii Visa, existente de altfel la fiecare editie a Jocurilor Olimpice, se pot inlocui cardurile cu pricina.

In plus, de la angajatii Centrelor din Atena, cunoscatori ai mai multor limbi straine, turistii pot obtine informatii despre transport, magazinele si bancomatele din apropiere, precum si despre locurile de cazare si de servire a mesei. Centrele Visa mai ofera informatii si asistenta in cazul pasapoartelor pierdute/furate si asigura legatura cu politia si spitalele.

Persoanele care nu detin un astfel de card si au nevoie de unul pe care sa-l foloseasca la Jocurile Olimpice, trebuie sa contacteze o banca membra Visa. Informatii suplimentare, precum ghidul de localizare a bancomatelor Visa, se obtin accesind site-ul www.visa.com.