Printr-o adresa inaintata zilele trecute firmei ARC, care a denuntat fapte de coruptie ce-l incrimineaza pe fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie solicita rezolvarea conflictului pe cale amiabila.

Prin adresa inaintata in urma cu cateva zile, de pe faxul Universitatii “Constantin Brancusi“ din Targu-Jiu, acolo unde este prorector, Nicolae Mischie recunoaste indirect ca a primit mita, concretizata in lucrari la locuintele personale. Mischie solicita constructorului, nici mai mult, nici mai putin, decat garantie si acte la spaga.

SOLICITARE.

Fostul presedinte al consiliului judetean solicita o intalnire cu reprezentantii firmei ARC, cei care s-au autodenuntat la PNA, cerand ca acestia sa se prezinte cu mai multe documente: contract de executie a lucrarilor, situatie de lucrari, costurile materialelor, costurile de manopera, utilaje transport (pentru fiecare imobil in parte), procese-verbale de receptie pe fiecare faza de lucrari,

garantii pentru fiecare lucrare in parte. In caz contrar, adica de neprezentare, Mischie ameninta ca va rezolva litigiul respectand legile in vigoare.

Acelasi Mischie uita, parca, ca in acest moment este cercetat de procurorii Parchetului National Anticoruptie tocmai pentru lucrarile la care el doreste acte. De fapt, el este cercetat pentru ca aceste investitii platite de firma ARC sunt realizate fara acte, fiind vorba de mita data de patronul societatii pentru acordarea de catre presedintele consiliului judetean a unor facilitati in judet.

REFUZ. Clement Mocanu, denuntatorul faptelor de coruptie ale lui Mischie, declara ca nici nu se gandeste sa dea curs invitatiei baronului: “Este o aberatie sa ma prezint la domnul Mischie pentru a-i acorda garantie la lucrarile pe care i le-am executat drept spaga. Noi deti-nem documente, dar le-am predat la PNA in vederea executarii cercetarilor.

Domnul Mischie a avut timp suficient sa plateasca, dar n-a facut-o, considerand ca e normal ca firma noastra sa-i execute lucrari gratis la casele domniei sale“, a declarat acesta.

Mischie solicita printre altele si contractul de executie a lucrarilor, desi acesta nu a existat niciodata, conform intelegerii initiale. Mocanu spune: “Litigiul civil va urma abia dupa ce se va incheia cel penal. Am spus ca domnul Mischie este o persoana corupta si trebuie sa raspunda pentru coruptie. Daunele civile vor urma abia dupa aceasta“.

SURPRIZA

Adresa inaintata de Mischie lui Mocanu este de pe faxul Universitatii “Constantin Brancusi“ din Targu-Jiu, acolo unde fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj indeplineste functia de prorector. In afara adresei, Mischie a dorit sa aiba si o discutie, fata in fata, cu cel care l-a dat pe mana procurorilor.

Astfel, Clement Mocanu s-a trezit in urma cu doua zile ca Nicolae Mischie da buzna in curtea sa, cu o sticla de tuica in mana, cerandu-i impacarea.