Delegatia Comisiei Europene in Romania si Guvernul Romaniei au lansat, ieri, sase noi Cereri de oferta de proiecte, in valoare de peste cinci milioane euro, in cadrul Fondului pentru Consolidarea Societatii Civile, finantat prin Programul Phare al Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Delegatiei CE remis agentiei Mediafax fondul, cu un buget total de sase milioane euro, urmareste cresterea capacitatii si credibilitatii sectorului ONG pentru o mai buna satisfacere a nevoilor si intereselor comunitatii.

Insarcinatul cu afaceri al Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Anne de Ligne, a declarat ca societatea civila din Romania are un rol important in pregatirea tarii pentru aderarea la Uniunea Europeana in 2007 si dupa aceea.

Societatea civila reprezinta "elementul-cheie de legatura" intre Guvern si cetatenii Romaniei, atat pentru promovarea principiilor democratiei, drepturilor omului si statului de drept, cat si pentru aplicarea lor in viata de zi cu zi.

Este cel mai bine pozitionata pentru a explica romanilor beneficiile si costurile aderarii si pentru a mobiliza sprijinul public necesar pentru succesul acestui proces, sustine Ligne. Ea spune ca tocmai de aceea UE continua sa sprijine consolidarea societatii civile din Romania.