Serviciile ISDN reprezinta una din cele mai novatoare solutii de telecomunicatii, gama de aplicatii performante asigurand toate cerintele actuale de telecomunicatii:

- ISDN reprezinta o dezvoltare a retelei telefonice clasice pentru a permite transmisii de voce, date, video, text , precum si o varietate mare de servicii suplimentare, folosind aceleasi perechi de fire de cupru existente si conectand diverse tipuri de echipamente terminale ;

- asigurarea a doua aplicatii simultane in cazul serviciului "Acces de Baza" (ISDN-BRA), respectiv 30 de aplicatii simultane in cazul serviciului "Acces Primar" (ISDN-PRA), din multitudinea de aplicatii posibile pe aceeasi linie: convorbiri telefonice, acces Dial-Up la Internet, transmisii fax, transmisii de date, videotelefonie, videoconferinta;

- largimea de banda net superioara si viteza mult mai mare a transmisiilor de date garanteaza calitatea tuturor activitatilor bazate pe comunicatiile dintre calculatoarele personale;

- eliminarea erorilor de transmisie asigura calitatea ridicata a auditiei si a transmisiilor de date;

- cresterea eficientei comunicatiei prin introducerea de noi servicii si atribute de servicii, precum si utilizarea terminalelor multifunctionale si a terminalelor multimedia;

Serviciile ISDN deschid noi orizonturi in domeniul comunicatiilor, avantajele acestora fiind destinate tuturor categoriilor de clienti, persoane juridice sau fizice, de la oamenii de afaceri pana la publicul larg.

VOCE NETPLUS

Un nou serviciu telefonic international, imbinand avantajele unei tehnologii avansate si ale unor acorduri speciale incheiate cu alti parteneri.

Utilizand o tehnologie avansata, serviciul VoceNet Plus ofera abonatilor posibilitatea efectuarii de apeluri internationale mai ieftine in afara orelor de trafic forte.

Modalitatea de apelare consta in tastarea unui numar de forma 1010 + CC + NSN, unde CC reprezinta codul de tara al destinatiei dorite, iar NSN este numarul abonatului chemat in tara de destinatie.

Apelurile se pot efectua catre toate destinatiile oferite si in prezent de ROMTELECOM, beneficiind de conditii speciale de taxare in functie de palierul orar.

Avantaje si utilizare

Serviciul este oferit tuturor abonatilor ROMTELECOM conectati la centrale digitale si poate fi accesat numai de la posturile fixe ale acestora, prin formarea numarului chemat. Accesul la serviciul VoceNet Plus nu este posibil pentru abonatii din centralele analogice, de la telefoanele publice utilizand cartele, prin intermediul serviciului de operatoare sau prin utilizarea de cartele preplatite.

Avantajele utilizarii serviciului

Serviciul ofera posibilitatea efectuarii de convorbiri telefonice de calitate catre circa 200 de destinatii din intreaga lume.

FRAME RELAY

Serviciul Frame Relay este un serviciu de comunicatii de date de inalta performanta care permite conexiuni intre filialele unei companii multinationale, asigurand flexibilitate in crearea unei retele frame relay care sa corespunda exact necesitatilor clientilor atat ca pret, cat si ca performanta.

Serviciul Frame Relay oferit de OTEGlobe se bazeaza pe reteaua internationala MSP (Multi Services Platform). De cate ori va fi necesar se vor realiza interconectari cu alte retele, pentru a asigura clientilor un serviciu global, de mare viteza, corespunzator cerintelor de comunicatie.

Acest serviciu ofera o mare varietate de rate garantate de transfer (CIR cu valori de la 8Kbps pana la 1536Kbps) si suporta interconectarea cu serviciul OTEGlobe ATM pentru viteze mai mari. In viitor, operare echipamentelor terminale ale clientilor va fi oferita ca o optiune suplimentara.

Componentele care alcatuiesc serviciul Frame Relay sunt:

- Linia de acces reprezinta conexiunea fizica dintre echipamentul terminal Frame Relay al clientului si cel mai apropiat punct de prezenta OTEGlobe (POP);

- Portul de acces reprezinta interfata fizica a nodului OTEGlobe Frame Relay unde se conecteaza linia de acces;

- Circuitele virtuale permanente (PVC - Permanent Virtual Circuit) reprezinta conexiuni logice intre doua echipamente terminale Frame Relay. O linie de acces si un port de acces suporta mai multe circuite virtuale permanente.

Serviciul Frame Relay este un serviciu global si ofera urmatoarele avantaje:

- un singur punct de contact pentru toate serviciile OTEGlobe;

- facturare unificata si flexibila

- acoperire mondiala in plina extindere, cu disponibilitate in locatii strategice in lume;

- un singur port de acces suporta circuite virtuale permanente multiple, rezultand mai putine echipamente de controlat, adica investitii minime

- o retea de inalta siguranta si disponibilitate;

- un management global de inalta performanta;

- o mare diversitate de rate garantate de transfer (PVC) pentru retele complexe;

- un serviciu de inalta calitate;

- tarife competitive;

- monitorizare permanenta a calitatii serviciului.