"Harem", cel mai nou material discografic al artistei, continua colaborarea cu Frank Peterson, cel care, ani de zile, i-a "produs" si pe cei de la Enigma. Festivalul Artelor, ce se va desfasura la Bucuresti la inceputul lunii septembrie, o va aduce in Capitala pe Sarah Brightman, cunoscuta in special pentru duetele sale cu Andrea Bocelli.

Artista va concerta la Bucuresti pe 6 septembrie, in Piata Constitutiei, unde accesul va fi gratuit.

Ca o curiozitate, spectacolul de la noi este singurul din intreg turneul de promovare a celui mai recent album al divei ce se va desfasura sub cerul liber. Sarah Brightman a scos nu de multa vreme un album intitulat putin pompos si oriental "Harem", disponibil si in Romania. Este insa unul armonios, plin de acorduri si de note pe care nu multi artisti ar putea sa le ia cu brio.

Vocea celebra a lui Sarah, care nu are duritatea, ci doar forta specifica unei soprane, nu se dezice si imbraca superb piesele. De altfel, la inceput, criticii si publicul au fost in aceeasi masura uimiti sa vada cum, dintr-un corp micut, izbucneste o voce atat de intensa. Parea imposibil.

Incet, incet, Sarah Brightman a reusit insa sa iasa dintr-un cerc care i-ar fi putut fi fatal, acela de cantareata de opera eclipsata de colege de breasla mai cunoscute, facand o miscare de marketing care s-a dovedit a fi "cu cantec".

Ea a facut pereche cu tenorul Andrea Bocelli, barbat pe care oamenii l-au indragit imediat, atat datorita vocii sale senzationale, cat si dramei de a-si fi pierdut vederea.

Muzica Sarei Brightman nu prea poate fi incadrata intr-un gen. De-a lungul anilor, a incercat mai de toate, trecand de la pop la muzica de teatru si opera clasica. Vanzarile i-au rasplatit ambitia, ajungand la 15 milioane de albume.

"Dive", "Time to Say Goodbye", "Eden", "La Luna" si "Sarah Brightman: Classics" au inregistrat cifre mai mult decat multumitoare, chiar daca unii inca se intreaba de ce. Probabil ca, la Bucuresti, nu va ezita sa-si incante publicul cu melodii diverse.

"Harem" ("locul interzis" in limba araba), cel mai proaspat album, e o fuziune intre muzica bazata pe percutie, ritmuri de dans si acorduri pop. Multi considera ca este cea mai reusita opera a ei si cea mai reprezentativa. Ea stie insa cel mai bine... "intotdeauna mi-a placut treaba asta cu "Arabian Nights".

O mare parte din ceea ce am creat cu echipa mea vine din ce am citit in copilarie (...) Am calatorit mult de-a lungul timpului, si asta m-a influentat imens", spune Sarah.

Este clar ca ritmurile orientale - adevarate ritmuri orientale, nu genul de manele scoase din peisaj practicat cu fervoare la noi - au avut impact asupra ei! Ascultand-o, veti remarca si sensibilitatea, si varietatea instrumentelor folosite.