In Bistrita-Nasaud, mai multi lideri liberali se opun unei intelegeri preelectorale cu PUR, motivul invocat fiind chiar experienta prin care au trecut la constituirea Consiliului Judetean, cand umanistii au preferat sa sustina candidatul PSD la functia de presedinte, desi semnasera inainte un protocol de colaboare cu PD si PNL.

„L-am informat pe domnul presedinte ca noi nu putem fi de acord ca PUR sa faca parte din Alianta, pentru ca am avut de-a face o data cu tradarile membrilor acestui partid si nu mai vrem sa ne confruntam cu o astfel de experienta“, a declarat presedintele filialei judetene a PNL, Sabin Iliesi.

La randul sau, vicepresedintele Valer Bindea spune ca ar fi o „greseala preelectorala“ ca Alianta D.A. sa ajute PUR sa ajunga in Parlament. „Daca s-ar alia cu noi, la asta s-ar ajunge si noi nu putem fi de acord, atat timp cat PUR are oameni care au influentat bunul mers al activitatii Consiliului Judetean, dar in rau.

Votul liderului PUR, Ionel Tompa, si al colegului sau Gheorghe Marinescu a facut ca PSD si Gheorghe Marinescu sa nu poata fi inlaturati de la conducerea judetului. In aceste conditii, nu au decat sa se alieze cu PSD, fiindca oricum presedintele Voiculescu a declarat ca discuta cu toata lumea“, a declarat Bindea.

Liderii din Bistrita-Nasaud ai PNL spun ca vor adresa o scrisoare deschisa tuturor filialelor judetene, pe care ii vor ruga sa adopte o pozitie comuna. Alianta D.A. si-a exprimat disponibilitatea pentru o colaborare postelectorala cu PUR daca nu va obtine singura majoritatea parlamentara.

Purtatorul de cuvant al liberalilor, Eugen Nicolaescu, a precizat ca, in ultimele luni, copresedintii Aliantei au avut mai multe intalniri cu liderul umanist, Dan Voiculescu. „Au fost doar discutii exploratorii, in care nu s-a omis nici o posibilitate“, a mentionat Nicolaescu.

Deputatul PNL a subliniat ca liderii Aliantei i-au sugerat lui Voiculescu „sa duca o lupta de opozitie, mai hotarata, fata de PSD“. „Fiecare partid poate sa-si faca jocul pe care il vrea. Noi nu punem conditii pentru o eventuala colaborare“, a mai spus Nicolaescu.