Dosarul penal intocmit pe numele lui Carmen Paunescu pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava se afla in lucru la Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj, dupa aproape doua saptamini de la accidentul rutier pe care aceasta l-a provocat in comuna doljeana Pielesti.

Anchetatorii spun ca sotia senatorului Paunescu nu a fost inca audiata pentru ca se afla sub supraveghere medicala, precizind totodata ca testul de alcoolemie la care a fost supusa este negativ.

Reprezentantii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj spun ca asteapta de la o zi la alta sosirea dosarului penal intocmit pe numele lui Carmen Paunescu. La aproape doua saptamini de la accidentul in care si-au pierdut viata trei persoane, dosarul nu a ajuns inca pe biroul procurorilor craioveni. “Din cite stim, dosarul cu pricina se afla in lucru la Cercetari Penale.

Dupa ce politistii vor ajunge la o concluzie, vor inainta dosarul cu referat de propunere. Deocamdata nu a ajuns la noi acest dosar”, a declarat Robert Kelemen, purtator de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj.

Reprezentantii IPJ Dolj precizeaza ca ancheta este in curs de finalizare, lasind de inteles, totodata, ca dosarul este incomplet, una dintre probele care lipsesc fiind chiar marturia lui Carmen Paunescu, soferul vinovat. “Despre cursul anchetei va pot spune deocamdata ca, pina acum, a fost administrata cea mai mare parte a probatoriului. Doamna Paunescu nu a fost inca audiata.

In acest sens, avocatul dinsei a depus o cerere de aminare a audierii, in conformitate cu legea, motivind ca aceasta se afla internata intr-o clinica din tara”, a declarat inspector Florentina Popescu, purtator de cuvint al IPJ Dolj.

Conform acesteia, expertiza tehnica a autoturismului marca Hyundai condus de sotia senatorului Adrian Paunescu nu a fost inca atasata la dosar. In schimb, la dosar a ajuns testul alcoolemiei la care a fost supusa Carmen Paunescu imediat dupa accident. “Deocamdata a fost efectuata doar o constatare tehnico-stiintifica a masinii care este preliminara expertizei tehnice propriu-zise.

In alta ordine de idei, rezultatul testului de alcoolemie la care a fost supusa Carmen Paunescu este negativ”, a adaugat inspector Florentina Popescu.

“Senatorul ne-a uitat!”

Desi, in urma cu o saptamina, Adrian Paunescu a anuntat ca o va ajuta pe Silvia, fiica sotiilor Burlan care au decedat in accident, rudele acestora sustin ca senatorul “nu a mai dat nici un semn de viata”. “In afara de banii pe care i-a dat domnul Raducanoiu, nu ne-a mai ajutat nimeni cu nimic.

Nici macar un telefon nu am mai primit din partea familiei Paunescu”, sustine Ion Sandu, unchiul Silviei Burlan. Rudele tinerei spun ca au primit ajutor financiar doar din partea medicilor craioveni. “Le multumesc pe aceasta cale. Au cumparat din propriul buzunar niste medicamente foarte scumpe de care Silvia avea nevoie”, afirma unchiul Silviei.

Acesta a mai precizat ca nu are nevoie de bani din partea familiei Paunescu si este sigur ca pina la urma se va face dreptate. “Nu vrem nimic de la ei. Nici cele 50 de milioane nu ne-au ajutat cu nimic pentru ca trei vieti sint nepretuite. Si, daca am sta sa ne gindim, trei inmormintari nu se fac cu acesti bani.

Ne vom intilni in instanta si ii vom cere sa plateasca daune morale, pensie pe viata fetei si zilele de spitalizare”, a conchis Ion Sandu.