Steaua si-a asigurat calificarea in primul tur al Cupei UEFA dupa o victorie reconfortanta. Zenga a fost inspirat in schimbarile pe care le-a facut dupa esecul cu Rapid. I-a titularizat pe Oprita si pe Paraschiv, ambii excelenti

Steaua s-a aflat inaintea partidei de azi cu Zeleznik in postura unui boxer care pierduse o lupta prin KO si astepta cu sufletul la gura urmatorul meci pentru a dovedi ca infringerea a fost un accident. Esecul cu Rapid l-a determinat pe Zenga sa faca modificari in primul unsprezece. Si italianul a calculat bine.

L-a trimis in atac pe Oprita, singurul virf din lotul Stelei care poate juca rolul unui atacant de careu, si l-a pus linga Dorinel Munteanu pe Paraschiv.

Mutarile au fost cistigatoare pentru ca Oprita a creat tot timpul culoare pentru colegii sai si panica pentru adversar, iar Paraschiv i-a asigurat spatele lui Dorinel, care in aceste conditii a verticalizat mult jocul.

Zenga a avut o singura emotie ieri, atunci cind, in minutul 7, Hamutovcki a gresit o iesire si a comis hent la marginea careului, lovitura libera care s-a oprit in zidul stelist. Ce a urmat a fost un macel la figurat si un antrenament facut in deplasare de Steaua la propriu.

Oprita a deschis recitalul Stelei (18), Neaga a facut 2-0, dupa care echipa gazda n-a mai avut nici chef, dupa ce ca pina atunci demonstrase ca nu are valoare.

3-0 in finalul primei reprize, 4-0 imediat dupa pauza si putinii spectatori prezenti la meci au trebuit sa dea drumul aplauzelor pentru elevii lui Zenga, care si-a odihnit in final oamenii cheie: Dumitru, Paraschiv si Oprita.

In ciuda celor doua goluri ale sirbilor, venite pe fondul relaxarii Stelei, finalul a fost linistit si i-a adus lui Zenga doua lucruri de care avea mare nevoie: un debut cu dreptul in Europa si primul succes in care mina lui ca antrenor se vede.

Galeria lui Zeleznik: juniorii clubului

Pe o caldura care ieri a depasit 35 de grade, arena Partizan a fost aproape goala la meciul dintre Zeleznik si Steaua, la meci fiind prezenti circa 2.000 de spectatori. Gazdele insa si-au asigurat o galerie de circa 500 de persoane formata in majoritatea din juniori si copii din cadrul clubului.

Acestia au venit la stadion echipati in tricourile formatiei Zeleznik si au primit din partea clubului baloane colorate, fumigene, artificii si chiar torte. Ei au cintat doar pina cind Steaua a marcat primul gol.