Procurorii au dispus ieri sechestrarea tuturor bunurilor detinute de fratii Sile si Nutu Camataru. Averea faimosilor capi ai lumii interlope bucurestene este evaluata, neoficial, la 150 milioane de dolari.

MIRUNA PASA. VALENTIN ZASCHIEVICI

Masura luata de autoritatile judiciare are ca scop impiedicarea unei eventuale instrainari a averii fratilor Camataru. Practica punerii bunurilor pe numele cunostintelor sau rudelor este uzuala in Romania. Personajele condamnate pentru fapte de coruptie sau pentru inselaciuni grave erau, in scripte, sarace ca Iov.

Toata lumea cunostea opulenta in care traiau, insa Justitia nu a putut despagubi nici statul, nici persoanele jecmanite.

Steaua fratilor Camataru sta sa apuna. Acuzati de toate infractiunile pe care le-ar putea face un interlop respectabil, condamnati pentru o talharie veche, Sile si Nutu tipa acum din spatele gratiilor, acuzand politisti, procurori si demnitari ca i-au mancat de bani si acum ii lasa de izbeliste. De buna seama, cei doi stiu suficient de multe sa dea migrene fostilor protectori.

De altfel, Nutu a fost poftit alaltaieri la PNA, sa-si deserte acolo sacul cu povesti, insa a fost zgarcit la vorba, sperand pesemne intr-o ameliorare a relatiilor cu protectorii in cauza.

NUTU CAMATARU. Justitia i-a lovit unde-i doare mai rau: la buzunar. De departe cel mai avut dintre frati, Nutu Camataru a lasat, de ieri, in grija statului, urmatoarele:

Viloiul cu domeniul de 5 hectare din Ferentari, cu iesire la trei strazi, evaluat la doua milioane de dolari. Ca un adevarat feudal, Nutu isi tinea acolo gradina zoologica: trei lei durdulii, pasarele exotice, sub nasul leustenilor, dar bine protejate, o turma de caprioare, de innebunisera bietele feline de dragul lor. Potrivit folclorului, rostul “pisicutelor“ era nu numai decorativ.

Rau-platnicii riscau sa le fie serviti pe post de mic dejun. Casoiul, mare cat un hotel, are piscina, multa marmura, iar inauntru un lux orbitor de un gust discutabil. De la poarta pana in pridvor faci vreo cinci minute in pas sprinten. Garajele de langa piscina pot adaposti lejer o autobaza. Intr-o vreme, se putea zari scotand botul din garaj ultimul tip de Ferrari (rosu-sange).

“Ascuns“ in spatele masinii de curse, un Hammer.

Herghelia cu 50 de cai de rasa, unii evaluati chiar la un milion de dolari.

Casa de la Gruiu, evaluata la 300.000 de dolari.

SILE CAMATARU. Sile, mai nevoias, a lasat la randul sau in grija statului:

O casa cu doua etaje si iesire la doar doua strazi.

Salon de frumusete, tot in Ferentari (oare acolo se ferchezuiau damele din lumea buna a Capitalei, ori, mai curand se smulgeau unghiutele datornicilor incapatanati?)

Impreuna, fratii Camataru au si un hotel, pe strada Merisanu din Ferentari. Pe vremea lui Ceausescu – zic megiesii – clanul Camataru locuia in acea cladire si isi stabilise parcul auto – pe atunci, ecvestru – in mijlocul strazii.

Nici apropiatii clanului – locotenentii “Fluturica“ si “Limba“ – se pare ca n-au scapat de grija statului pentru imobilele lor.

In cursul zilei de azi judecatorii Curtii de Apel Bucuresti vor hotari daca fratii Camataru si locotenentii lor vor ramane in arest preventiv. Ei au atacat cu recurs decizia prin care magistratii de la Tribunal au stabilit pentru interlopi inca 30 de zile dupa gratii.

VALOAREA MEA

“Am fost folosit de cei din guvern. La hotelul meu, cei din guvern au votat Legea proprietatii. Nu noi suntem Mafia. Sunt confundat cu Iacobov. Eu am casa, am herghelie de cai, am familie“ - Nutu Camataru

PRIETENUL LA NEVOIE…

Sile Camataru, pe numele lui Vasile Balint, a fost arestat primul, la inceputul lunii mai, in urma unei descinderi spectaculoase a politiei. In apararea sa a depus marturie (mincinoasa) apreciatul manelist Vali Vijelie, care a sustinut ca in noaptea savarsirii talhariei pentru care a fost condamnat, Sile a participat la nunta unui anume Pelicanu.