Tornado Sistems, distribuitor autorizat Acer in Romania, anunta aparitia in portofoliul sau a doua notebook-uri noi - TravelMate 4000 si TravelMate 4500, ambele cu tehnologie Intel® Centrino Mobile. Producatorul Acer este lider in domeniul notebook-urilor in Europa de Vest, conform celui mai recent studiu Gartner, 1Q 2004.

Acer TravelMate 4000 si Acer TravelMate 4500 sunt destinate profesionistilor independenti, care au nevoie de un grad ridicat de mobilitate si utilizatorilor avansati din cadrul companiilor mici, medii si mari, utilizatori care au nevoie de un notebook business usor si cu facilitati complete, la un raport excelent pret/performanta.

Noile serii Acer TravelMate 4000 si Acer TravelMate 4500 beneficiaza de liniile fluide si elegante ale noului design “folio”, oferind performante crescute, conectivitate flexibila - atat prin fir, cat si wireless - si o lunga durata de viata a bateriei.

Cantarind mai putin de 3kg, noile notebook-uri din seriile TravelMate 4000/4500 garanteaza performante mai mult decat suficiente in rularea aplicatiilor complexe solicitate astazi din ce in ce mai mult in lumea afacerilor in miscare.

Seriile TravelMate 4000/4500 sunt echipate cu procesoare Intel Pentium M de ultima generatie, cu viteze incepand de la 1.50GHz, cu 1MB sau 2MB memorie L2 Cache si BUS de 400MHz. Aceste instrumente de lucru mobile ofera o lunga durata de functionare a bateriilor (aproximativ 5 ore), gratie tehnologiei Intel Centrino Mobile.

Pentru a satisface cerintele exigente ale diferitilor utilizatori, notebook-urile TravelMate 4000/4500 sunt disponibile intr-o gama larga de configuratii ale sistemului. Utilizatorii pot alege intre doua tipuri de ecrane TFT Active Matrix: un LCD de 15” XGA (1050x768) clasic si foarte luminos si un modern ecran de 15.4” Widescreen WXGA (1280x800), ambele avand 16.7 milioane de culori.

Placa grafica este reprezentata fie de chipset-ul integrat 3D AGP Intel® 855GME, incluzand tehnologia Intel® Extreme Graphics 2 si 64MB VRAM, fie de o placa video dedicata, ATI® Mobility™ Radeon™ 9700, cu 64MB memorie video.

Noile notebook-uri Acer ofera optiuni complete de conectare. TravelMate 4000/4500 permite conectarea flexibila la web sau e-mail, prin intermediul adaptorului integrat Ethernet, in timp ce conexiunea wireless prin IEEE 802.11b/g este asigurata de chipset-ul Intel® PRO/Wireless 2200BG.

Acer TravelMate 4500 este echipat, in plus, cu un “docking port” care permite administrarea convenabila si facila a cablurilor atunci cand utilizatorul se afla la birou, prin intermediul unui “docking station” optional, ceea ce face din TravelMate 4500 un inlocuitor perfect al desktop-ului, pentru toti profesionistii moderni din mediul de afaceri.

Design-ul exclusiv, performanta, posibilitatea de a alege intre doua dimensiuni de monitor si doua solutii grafice, configuratia tehnica avansata si greutatea redusa (aproximativ 2.

9kg) fac din TravelMate 4000 si TravelMate 4500 - solutiile ideale pentru profesionistii independenti si utilizatorii din cadrul companiilor de toate marimile, care au nevoie de un echipament de lucru mobil performant si complet sau de un inlocuitor pentru desktop care sa ofere toate avantajele flexibilitatii, securitatii si conectivitatii facile.

Aceste notebook-uri pot fi folosite atat la birou, cat si in afara acestuia, furnizand conexiuni rapide si eficiente la Internet sau la reteaua companiei si raspund exemplar tuturor provocarilor din mediul de lucru.

Notebook-urile TravelMate 4000/ 4500 sunt livrate cu sistemul de operare Microsoft Windows XP Home sau Professional Edition, incluzand un CD Recovery.

O dotare software suplimentara include suitele de utilitare (Acer Notebook Manager si Acer Launch Manager) pentru o instalare optima a sistemului, Adobe Acrobat Reader, Norton AntiVirus, pentru protectie permanenta impotriva virusilor, CyberLink PowerDVD si NTI CD Maker.

Noile notebook-uri vor fi disponibile pe piata romaneasca prin intermediul partenerilor Tornado Sistems din intreaga tara, cat si prin reteaua TWISTER si situl ecommerce www.twister.ro, peste doua saptamani, la preturi incepand de la 1136 EUR (modelul TravelMate 4001LCi), pana la 1466 EUR, in cazul modelului TravelMate 4501WLMi cu ecran de 15.

4” Widescreen WXGA si placa video ATI® Mobility™ Radeon™ 9700.

Pentru mai multe informatii despre produsele Acer, vizitati situl www.tornado.ro.