Primul ministru, Adrian Nastase si-a depus candidatura la alegerile interne din PSD in vederea intocmirii listelor pentru alegerile parlamentare din noiembrie. PSD a initiat metoda alegerilor preliminare in partid pentru a respinge posibilele acuzatii privind prezenta unor persoane controversate pe listele partidului.

Unii membri PSD sint nemultumiti de alcatuirea listelor: Adrian Nastase a declarat insaa ca unii au impresia ca sunt "parlamentari de drept", indiferent de sustinerea pe care o au in cadrul partidului.

Presedintele partidului de guvernamant a declarat ca doreste ca gestul sau sa fie un exemplu pentru ceilalti lideri PSD si ca este momentul ca acestia sa duca o munca politica mult mai intensa la nivelul de jos, in organizatii.

Metoda desemnarii candidatilor unui partid pentru Parlament prin alegeri interne este practic o premiera pentru Romania. Doar UDMR a folosit sporadic aceasta cale de desemnare a candidatilor.

Fara presa in campanie

Alegerile preliminare din PSD vor avea loc in luna septembrie. Pana atunci cei care vor sa ocupe un loc pe listele partidului la alegerile parlamentare isi vor face campanie electorala.

Conducerea partidului a decis ca viitorii candidati ai PSD nu pot folosi presa in aceasta campanie electorala interna. Multi dintre liderii partidului in judete detin adevarate trusturi de presa locale sau controleaza presa.

Adrian Nastase spune ca toti cei care vor sa ajunga pe listele PSD vor trebui sa dea dovada de spirit de fair-play

Alegerile interne sunt folosite de PSD ca o actiune de pre-campanie electorala. Chiar daca cere fair-play, Adrian Nastase nu ezita sa se foloseasca de presa.

Dupa aparitiile sale publice in calitate de premier sau de presedinte al PSD, ieri presa a fost convocata pentru anuntul privind inceperea campaniei de strangere de semnaturi de sutinere.

El a plecat insotit de jurnalisti sa bata din usa in usa pentru a obtine semnaturile necesare. Si depunerea candidaturii a fost astazi transformata in spectacol mediatic, un nou prilej de aparitie in presa.