Nutu Camataru a iesit la rampa cu noi dezvaluiri

La ultima infatisare de la tribunal, Nutu Camataru si-a “turnat” prietenii politicieni, precum Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc si Gigi Becali. Toti au negat insa ca ar avea legatura cu mafiotul. Ieri, in fata judecatorilor, Nutu a scos din mineca si alte nume de politicieni.

El a vorbit despre senatorul PSD Sergiu Nicolaescu si despre un alt senator care trebuia sa-i duca un memoriu la Strasbourg. Nutu Camataru a mai amintit si cadourile pe care le-a facut “prietenilor”: o pereche de cai si sase perechi de porumbei.

Prezentat ieri magistratilor Curtii de Apel Bucuresti pentru revocarea masurii arestarii preventive, Ion Balint, zis Nutu Camataru, considerat a fi capul unei retele de crima organizata, a pozat intr-un om de afaceri obisnuit si bun familist.

El i-a acuzat atit pe procurorii Parchetului National Anticoruptie, cit si pe cei din Parchetul General de hartuire si de faptul ca i-ar fi fabricat dosarul. “Am fost dus si la PNA. Pentru ce? Pentru ca am dat cadou sase perechi de porumbei unui senator.

Am facut o cerere, pe care l-am rugat sa o trimita la Curtea de la Strasbourg, in care demascam ca mi se incalca drepturile mele de cetatean”, a afirmat Nutu Camataru. El a refuzat sa spuna numele senatorului, dar a amintit ca cele sase perechi de porumbei nu reprezinta nimic pentru el, deoarece are peste 600 de astfel de pasari.

El s-a aratat indignat de faptul ca finului sau, Valentin Rusu, zis Vali Vijelie, i s-a deschis dosar de urmarire penala si considera ca aceasta masura este menita sa-i intimideze prietenii. In fata instantei, el a incercat sa demonteze acuzatiile procurorilor.

“Mi-au inregistrat o convorbire in care vorbeam de trasferul a 36 de porci la un combinat, iar in dosar cei 36 de porci apar ca femei. Credeau ca folosesc un fel de cod. Asa m-am trezit acuzat si de proxenetism”, a afirmat, suparat, Nutu Camataru.

“Lui Pepe i-am imprumutat o leoaica”

Nutu Camataru a spus ca este amic si cu senatorul PSD Sergiu Nicolaescu si ca pasiunea comuna, caii, a fost cea care i-a apropiat. “Senatorului Sergiu Nicolaescu i-am trimis o pereche de cai cadou in emisiunea Andreei Marin, “Surprize, Surprize”, atunci cind senatorul a implinit 72 de ani.

Cintaretului Pepe i-am imprumutat o leoaica pentru filmarea unui videoclip”, a amintit Nutu Camataru. El sustine ca in ceea ce priveste acuzatiile de camata pe care i le-au adus procurorii, acestea nu sint reale deoarece nu a imprumutat decit prietenii. “I-am dat bani si lui Gigi Becali sa cumpere jucatori. Dar nu sub forma de camata, doar imprumut”, a adaugat Nutu Camataru.

“Camataru nu mi-a dat cai niciodata”

Senatorul Sergiu Nicolaescu ne-a declarat ca l-a vazut o singura data pe Nutu Camataru. “M-a dus la el Szobi Cseh, undeva in marginea Bucurestilor, prin Ferentari. Voiam sa-mi iau un ciine. Mi-a aratat caii si ciinii. Avea animale foarte frumoase si bine ingrijite. Asta demult, prin 1998, totul era nou, casa inca se construia”, ne-a spus Sergiu Nicolaescu.

Despre cadoul lui Nutu Camataru, senatorul nu stie insa nimic. “Am fost odata invitat la “Surprize, Surprize” chiar de ziua mea. Acolo Andreea Marin mi-a facut o surpriza. In sensul ca au venit cascadorii calari, pe niste cai foarte frumosi. Acum aflu ca acesti cai erau ai lui.

Daca mi-ar fi dat caii m-ar fi bucurat, dar nu mi-a dat niciodata nici un cal”, a conchis senatorul Sergiu Nicolaescu.