Nici nu a inceput bine Olimpiada ca un scandal de proportii a si izbucnit la Atena, dupa ce, joi seara, oficialii comisiei medicale a CIO au solicitat delegatiei elene un control antidoping pentru campionul olimpic de la Sydney, Costas Kenteris, si pentru vicecampioana Ekaterini Thanou.

Cum cele doua vedete ale Greciei nu au fost de gasit in camerele de hotel si nici in Satul Olimpic, Kenteris si Thanou risca acum sa fie exclusi de la competitie! Povestea a avut efectul unei bombe la Atena, ieri presa locala comentand pe larg incidentul.

Misterul s-a marit cand postul de televiziune NET, citandu-l pe antrenorul celor doi atleti, Christos Tzekos, a informat ca Thanou si Kenteris s-au prezentat, totusi, la policlinica din Satul Olimpic si au cerut sa fie supusi controlului antidoping, desi regulile CIO precizeaza clar ca doar comisiile medicale autorizate de forul olimpic pot efectua aceste teste.

Ulterior, comitetul elen a anuntat ca atletii au fost internati in spitalul Kat din Atena, dupa ce au fost raniti usor intr-un accident rutier de motocicleta, petrecut in localitatea Glyfada, in timp ce se intorceau in Satul Olimpic, accidentul nefiind insa inregistrat de politia rutiera.

Informat de urgenta, presedintele CIO, Jacques Rogge, a ordonat imediat "inceperea unei anchete a comisiei de disciplina" in ceea ce priveste cazul celor doi atleti greci, Costas Kenteris si Ekaterini Thanou urmand sa explice in fata comisiei motivele pentru care nu s-au prezentat la controlul anti-doping.

Comisia de Disciplina a CIO, formata din germanul Thomas Bach, elvetianul Denis Oswald si ucraineanul Sergey Bubka, va prezenta rezultatul anchetei Comisiei Executive din cadrul CIO, iar daca aceasta comisie va decide ca sportivii sunt vinovati de sustragerea intentionata de la controlul antidoping, Kenteris si Thanou vor fi exclusi de la JO.

Ieri, la pranz, dupa o intensa corespondenta cu forul elen, CIO a amanat pana luni audierea celor doi atleti, Kenteris si Thanou fiind in prezent internati in spital dupa ce au fost implicati intr-un misterios accident de motocicleta.