Cum Baza Aeriana 93 Aviatie Giarmata si-a restrans, considerabil, activitatea, va profita Aeroportul International "Traian Vuia" in localitate, care beneficiaza de transferul de terenuri si obiective de mare importanta pentru activitatea sa viitoare.

Este vorba de preluarea unor cai betonate de rulare a aeronavelor, a unor cladiri speciale si administrative, precum si a terenurilor aferente care totalizeaza aprox. 40 de hectare.

Prin acest transfer se vor asigura multiple facilitati pentru activitatea de zbor, cea mai importanta fiind amenajarea unei noi platforme de stationare a avioanelor, cat si a unei noi cai de rulare, menite sa reduca timpul de operare a avioanelor in zbor si la sol. Un alt obiectiv este amenajarea unei platforme de marfuri, conectata la transportul aerian, rutier si feroviar.

Aeroportul timisorean, cea mai importanta poarta aeriana din partea de vest a tarii, se va dezvolta in codul unui "Program Strategic" pana in anul 2020, dobandind noi conditii pentru modernizarea traficului aerian.