Stirea-soc a ultimelor saptamini ramine totusi agresiunea celor doi sepepisti asupra membrului CNA Serban Pretor. A crescut infiorator adrenalina in baietii cu muschi: stapinii lor isi arata puterea prin ei, desi nu prea au nevoie reala de ei, ii trimit la batai organizate care fac audienta la TV. Este inflatie de badigarzi.

Baietii se antreneaza, pectoralii li se umfla prea tare, au patruns in stirile sportive sau chiar in buletinele principale de informare, fiecare demnitar sau afacerist important isi construieste in jur ziduri de bicepsi si tricepsi. Atita violenta da pe-afara. E normal. E o violenta semiorganizata, care a depasit de mult limitele admise chiar si pentru apararea marilor sefi.

SPP si-a cerut scuze invocind principiul “orice padure are uscaturi”. Cind, de fapt, ideea e alta: acesti oameni isi educa doar pumnii. Ii stiu de la conferinte de presa sau evenimente la care e prezent Iliescu - sint incapabili sa abordeze o tinuta aparent relaxata, de profesionisti adevarati. Sint tot timpul cuprinsi de o febra a muschilor.

Iau numai decizii ostile fata de public (sa ne amintim si de strategia de aparare de la Putna, in care pelerinii au ramas pe afara). Isi afiseaza forta direct, nu discret.

Am vazut in bataile numite “gale de K1” sau asa ceva, transmise de PRO TV, citiva sepepisti la lucru - nu aveau nici o treaba cu sportul, erau doar pusi pe bataie si erau foarte fericiti ca se puteau descarca intr-un ring. Asa ca sfatul meu dupa aceasta intimplare socanta pentru sefii serviciilor de protectie si paza ar fi urmatorul.

Duceti-va baietii in poligon. Alcatuiti o coloana de masini, de preferinta jeep-uri, printre care strecurati un Trabant care sa incurce circulatia. Aici exista mai multe posibilitati. Lasati-i sa-l snopeasca pe soferul Trabantului (un cascador profesionist). Ca sa se descarce oamenii. Sau puneti in Trabant clone ale lui Nastase sau Iliescu si vedeti cum reactioneaza.

Nu de alta, dar nu ar fi exclus sa-i ia si pe respectivii la citiva pumni. Cind esti inconjurat de gorile nu stii niciodata ce poti pati. Valabil si pentru posesorii privati de muschi ambulanti.

Alte sfaturi: dati-le niste saci de box la purtator cu rol de calmante; trimiteti-i in misiune doar cind sint soselele goale; dati-le cite un pumn de pastile (zoloft, xanax, prozac, fiecare dupa cit poate duce). Sau chemati-i la antrenamente si pe secretarii de stat, pe ministri, ca sa se poata apara in caz de forta majora...

Dar nu-i concediati - mai bine ii tineti in institutie decit sa-i lasati liberi dupa ce i-ati antrenat...