Doar strainilor cu cel putin 15 angajati li se va prelungi dreptul de sedere

Firmele straine mici, excluse de pe piata romaneasca

de     Cotidianul
Marţi, 17 august 2004, 0:00


Cetatenii straini care doresc sa isi prelungeasca dreptul de sedere in Romania pentru desfasurarea unor activitati comerciale trebuie sa prezinte o serie de documente privind valoarea investitiei realizate si numarul locurilor de munca create, se arata intr-un proiect de lege al Guvernului.

Actul normativ, aprobat in ultima sedinta a Executivului, modifica si completeaza Ordonanta de Urgenta 194/2002 privind regimul strainilor in Romania.
Conform proiectului de lege aprobat saptamana trecuta de Guvern, o conditie pentru prelungirea dreptului de sedere in Romania, pentru desfasurarea de activitati comerciale, este ca cetateanul strain - investitor cu statut de actionar - sa prezinte documente din care sa rezulte ca investitia sa este concretizata in aport de capital sau transfer de tehnologie, in valoare de minim 70.

000 euro, sau creeaza cel putin 15 locuri de munca.
In cazul asociatului cetatean strain, conditia pentru prelungirea dreptului de sedere pentru activitati comerciale este ca investitia sa aiba o valoare minima de 50.000 euro ori sa creeze cel putin 10 locuri de munca.
In locurile de munca respective trebuie sa fie incadrate persoane angajate cu norma intreaga.

Proiectul de lege mai prevede ca cetatenii straini care au primit dreptul de sedere permanenta in Romania beneficiaza de aceleasi drepturi ca si cetatenii romani, precum deduceri de impozit pe venitul global, scutiri de taxe, cumpararea de locuinte, libertatea de a se inscrie intr-o organizatie sindicala sau profesionala.



















34 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri