BRD - Groupe Societe Generale a scos la licitatie active luate in sechestru in contul datoriei pe care o are fata de banca fostul deputat Gabriel Bivolaru, imobilele puse in vanzare fiind unitati de cazare, alimentatie publica si agrement din Eforie Nord.

Licitatiile vor avea loc in zilele de 30, 31 august si 1 septembrie pentru valorificarea a cinci unitati din patrimoniul societatii Belona SRL si a doua imobile aflate in proprietatea lui Bivolaru.

Cele mai importante active sunt reprezentate de o vila, cu un pret de pornire de 16,44 miliarde de lei, si complexul Debarcader, pentru care banca a stabilit o valoare de plecare de 14,4 miliarde de lei. Ambele active sunt detinute direct de Gabriel Bivolaru.

Din patrimoniu Belona, banca intentioneaza sa valorifice pentru inceput Vila Mimoza - pret de pornire 7,83 miliarde de lei, Gradina Union - 4,89 miliarde de lei, braseria - 4,89 miliarde de lei, o pista de minigolf - 880 milioane de lei, un spatiu amenajat pentru dusuri - 244 milioane de lei si un chiosc de plaja - 611 milioane de lei.

Gabriel Bivolaru a fost condamnat la cinci ani de inchisoare de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru fraudarea cu aproape 2.200 miliarde de lei a Bancii Romane pentru Dezvoltare.

Initial, Bivolaru fusese condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune si obligat la plata a peste 2.200 miliarde de lei (50 milioane de euro) reprezentand prejudiciul civil catre BRD. Sentinta completului de trei judecatori, data in 3 decembrie 2002, a fost contestata de Bivolaru.

In urma recursului, un complet de noua judecatori a hotarat, in 22 martie 2004, condamnarea lui Bivolaru la cinci ani de detentie, obligandu-l sa plateasca BRD 2.253 miliarde de lei. Sentinta a ramas definitiva si irevocabila.