O nunta din comuna doljeana Galicea Mare, care a avut loc duminica noaptea, s-a incheiat tragic, noua dintre nuntasi fiind internati la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Victimele au fost spulberate de un microbuz Peugeot Boxer, al carui sofer a parasit locul accidentului.

Asa cum se obisnuieste la tara, invitatii care participa la nunti stau pe marginea drumului, alaturi de alti curiosi, si privesc evenimentul respectiv. Duminica seara, in timpul unei nunti care a avut loc in comuna Galicea Mare, judetul Dolj, la un moment dat, a fost vazut un microbuz care a intrat violent in grupul de oameni stransi la fata locului.

Impactul a fost atat de puternic, incat noua dintre nuntasi au fost raniti grav. Imediat, panica s-a instalat intre toti cei prezenti si, in mod evident, toata lumea a incercat sa prinda soferul vinovat. Insa, acesta, dupa ce a accidentat petrecaretii, a demarat in tromba si a disparut de la locul faptei, lasand ranitii pe asfalt, intr-o balta de sange.

Doua victime, in stare grava

Toate victimele au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, acestea fiind internate in diferite sectii ale unitatii spitalicesti. Lucia Piperca (57 de ani) si Sevastita Nicolita, in varsta de 24 de ani, au suferit leziuni foarte grave si se afla la Sectia de Terapie Intensiva.

Celelalte persoane accidentate au rani mai usoare, iar medicii care le supravegheaza au declarat ca starea lor se imbunatateste rapid. Mariana Lungu, in varsta de 32 de ani, din Galicea Mare, una dintre victime, a fost internata la Clinica de Neurochirurgie, prezentand diagnosticul traumatism craniocerebral mediu.

"Martorii cred ca soferul i-a lovit intentionat pentru a se razbuna pe concubina sa."

Intentie sau neatentie?

"Eram la nunta pe marginea soselei. Nu stiu cum a fost, exact, ce pot sa va spun este ca am vazut o masina care a intrat, in plin, in noi. Nu stiam ce se intampla, nu vedeam decat moartea in fata ochilor. Fiica mea s-a numarat si ea printre cei loviti", a povestit Mariana Lungu, una dintre persoanele care au participat la nunta.

Surse din Politie au declarat ca Rada Cornel, in varsta de 51 de ani, cel care se afla la volanul microbuzului Peugeot, a fost platit de un barbat, de nationalitate rroma, pentru a transporta cinci tigani din Calafat la Galicea Mare. Unul dintre rromi trebuia sa ajunga la nunta cu pricina pentru a-si "recupera" concubina, care il parasise de curand.

Ajuns la fata locului, barbatul i-a cerut iubitei sale sa mearga cu el, insa a fost refuzat. Intre cei doi a avut loc o altercatie care a fost aplanata, ulterior, de mesenii prezenti la nunta. Cetateanul rrom s-a vazut nevoit sa se urce in masina si sa plece. Insa, la scurt timp, el s-a intors, la volanul microbuzului, si a intrat in multimea care stationa pe marginea drumului.

Autorul a fost identificat

Toti cei prezenti au declarat ca sunt convinsi ca soferul a lovit, in mod intentionat, nuntasii, deoarece incerca sa se razbune pe concubina sa. Seful Serviciului Politiei Rutiere Dolj, comisar-sef Marin Popescu, a precizat: "Din primele cercetari, a reiesit faptul ca controlul volanului a fost pierdut din cauza neatentiei.

Asa cum stiti, soferul a fugit de la locul accidentului, insa a fost identificat in foarte scurt timp si, in prezent, este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de ancheta. Verificarile noastre continua pentru a stabili, totusi, daca exista posibilitatea ca soferul sa fi intrat, in mod intentionat, in multimea prezenta".

Ieri dimineata, soferul Cornel Rada s-a predat autoritatilor.