In 14 ani, din banci s-au furat 6 miliarde de dolari. Tot cam atat din economie, in top fiind, in ordine, petrolul, siderurgia, agricultura. Pentru acest din urma sector, reprezentativ este Culita Tarata. Si el si-a inmormantat averea, in loc sa investeasca in ceea ce se pricepe: pieile de ovine si bovine

Beneficiind in afaceri de protectia partidului, deputatul PSD de Neamt, Culita Tarata, a tot primit de la stat, sub diverse forme, cadouri de sute de miliarde de lei. I s-a oferit, practic, o adevarata avere. Institutii guvernamentale i-au pus pe tava baronului PSD contracte, intreprinderi, esalonari, subventii si returnari suspect de generoase de TVA.

Ba, i-au dat pana si bunurile luate cu forta de la altii. Banii nu se prea stie unde sunt pentru ca, in ciuda acestor sustineri financiare, afacerile lui Tarata sunt ingropate in datorii. La Regia Nationala a Padurilor, Culita are de platit peste 33 de miliarde de lei.

In baza de date a Ministerului Finantelor Publice, principalele firme ale deputatului PSD figureaza cu impozite neachitate in valoare de 170 miliarde de lei. Dar Tarata nu se grabeste. Este recunoscuta darnicia statului de a oferi reesalonari la esalonari.

Si pentru ca Fiscul tot amana recuperarea banilor, Tarata s-a gandit sa "investeasca" banii ce-i datoreaza statului in masini, in viloaie si in hoteluri. Adica sa-i inmormanteze.