Epopeea lui Andrei Gheorghe la Antena s-a incheiat cu un organ scos din teaca la o sedinta, fluturat bine in fata unei asistente putin jenate si apoi bagat in diferite orificii ale Antenei. Iuresul a inceput cind lui Gheorghe, omul fara mari insusiri privind audienta, i s-a cerut sa plateasca cele patru cauciucuri pe care le-a tocit prin intermediul masinii de serviciu.

Stiindu-se pe citi bani a parcat Gheorghe in curtea lui Voiculescu, problema cauciucurilor sparte in capul sau era una de principiu. Demisia (cam inerenta, oricum) a survenit rapid, c-un demaraj demn de o masina mai buna.

Dupa acest incident, Andrei a inteles ca „Esenta miscarii“ in televiziune consta in miscarea propriu-zisa, de la un trust la altul. Si, evident, si-a facut din nou plinul, semnind un contract premium cu „holding“-ul patronat de Asociatia Salariatilor Petrom, condusa de Liviu Luca.

Din care – oricit ar parea de ciudat – fac parte posturile de televiziune Prima TV, Realitatea TV si Alpha TV, posturile de radio Kiss FM, Radio Total si Radio Star, precum si sute de benzinarii cu mini-market, unde vor putea fi vindute la pachet publicatiile Ziua si Telegraful de Prahova.

Functia pe care o ocupa, incepind de luni, Andrei Gheorghe se intituleaza, inofensiv, „Consilier editorial“, iar in fisa de post intra, la gramada, cele trei televiziuni care au nevoie de consiliere editoriala, plus posturile de radio aferente.

Practic, functia lui Gheorghe aduce putin, din cite am inteles, cu un clasic „Director de programe“ (un fel de sef), pozitia sa fiind garantata direct de patronat. Or, asta presupune, din cite am auzit, un salariu de 15-16.000 de euroi/luna, plus o prima de instalare care ne depaseste puterea de intelegere si nervii.

Dar nu implica vreo aparitie pe post (fie Prima TV sau Realitatea TV), asa ca audientele pot sta linistite, inainte, dupa si, mai ales, exact la 12 noaptea. Acestea fiind, rautacios, spuse, ii uram lui Gheorghe succes in noua cariera de consilier-sef.

Si poate il consiliaza, in calitate de expert, si pe Turcescu in vederea unei mariri de salariu, care sa-i permita sa-si scoale si mai mult rating-ul la telespectatoarele blonde din oras.