Pe Soseaua Oltenitei din Bucuresti, putin mai departe de tumultul Pietei Sudului, creeaza in studioul sau Romeo Fantastick. El a avut curajul sa lanseze pe piata albumul Manele electorale. Viata sa, opera sa, va vor complica viata in urmatoarele rinduri, un interviu realizat de Academia Catavencu cu Fantastick, alias Bombastick, alias Regele sexului.

Reporter: Cum v-a venit ideea?

Romeo Fantastick: Ideea este simpla, dar pe atit de simpla pe cit e, pe atit de problematica pare, pentru ca eu am facut-o pentru noi, pentru oameni.

Eu sint singurul solist din tara care cint pentru oameni… nu cint pentru nunti, pentru botezuri si am cintat pentru oamenii care nu au bani sa-si plateasca intretinerea, pentru cei care sint someri, pentru cei care au ajuns in pragul de saracie si am zis ca, daca politicienii ride de noi, sa ridem si noi, adica eu, si prin mine, toata tara.

Practic, daca nu putem sa-i facem altfel, barem sa ma razbun eu pentru toti.

Rep.: De ce sinteti Fantastick?

R.F.: Ca asa au zis fanii mei. Cind am aparut pe piata, mai de mult, am fost Bombastick.

Rep.: A, dumneavoastra sinteti Bombastick?

R.F.: Da, eu! Dar sint si Regele sexului! Tin optzeci de minute la pat, cel mai prost numar!

Rep.: Aveti un tatuaj!

R.F.: Da, este un sarpe cu picioare de cal, gura de dragon. Este interiorul meu si viata din trecut. Putere, rautate, bunatate. Picioarele de cal simbolizeaza ingerii. Dar mai simbolizeaza si ca-mi pasa de altii. Mai am tatuaj sarutul mortii. Am avut in viata doua infarcturi si nu am murit.

Am cazut de la inaltimi de altii mureau pe loc si niste babe, cind m-au vazut pe mine si pe sefu’, pe Dumnezeu, mi-au facut sarutul asta. De atunci nu mi se mai intimpla nimic.

Rep.: V-a prins careva la nevasta-sa?

R.F.: M-a luat o timpita, cu ochelari pe ochi, de la spectacol. Cind am ajuns acasa, era superbomba sexy, cu jacuzzi, cu vrajeala, m-a uns cu alifii pe acolo si cind, deodata, aud usa! M-am bagat in sifonier! Noroc, frate, noroc. Frate, zic, sa nu dai la fata! Dar n-a dat! Am plecat, i-am lasat cu spume!

De la Ceausescu la restul

Rep.: Ceausescu e pe coperta albumului!

R.F.: Da, e un component la piesa, ca inainte se traia mai bine fiindca avea lumea unde munci. Acum, traieste bine cine are oase roade. Pur si simplu, ideea pura a fost pentru oameni, nu pentru mine, nu poti cinta asa ceva la nunti sau botezuri, iar televiziunile care aud de asta nici nu vor sa auda. Singurii care ma dau pe radio sint Huidu si Gainusa.

Rep.: Cum o duceati pe vremea lui Ceausescu?

R.F.: Foarte bine! Munceam la o intreprindere de femei, la o textila, smecher... toate pustoaicele erau pe mine... cam asta. Metaforic l-am folosit pe Ceausescu, nu ca am ceva impotriva democratiei.

Rep.: |ncepeti cu un indemn: „Lasa-ne, Nelule!“.

R.F.: Consider ca nu mai e verginul nostru, nu mai e la moda, sa vina unul cinstit, curat, sa ne guverneze si sa faca sa fie misto acolo. A facut si Nelu bine, dar pina la superbine mai este!

Rep.: „Nelule du-te si fa-ti treaba / Te-am pupat cu teava / Ia-ti-l pe Nastase / Si impingeti tava!“

R.F.: Pai, pe vremea lui Nastase e ca pe vremea iobagiei. Din punct de vedere ce a facut Nastase, never-ever. De-abia acum se instaureaza niste chestii, servicii sociale si altele, dar nu sint multumit deloc. Daca nu aveam harul asta sa cint, ce faceam?

Basescu si Madalina

Rep.: In „Groapa“ ziceti asa: „Bucurestiul e in razboi / E terminat / Daca te plimbi cu masina / Dracu’ te-a luat...“

R.F.: Da, fiindca am avut ceva mai deosebit, un Renault Mégane, si am cazut pe centura in groapa, m-a scos cu excavatorul.

Rep.: „Lua-ti-ar foc si chelia / Ne-ai distrus si pizzeria! / Cind se uita intr-o parte / Cade chioscurile toate!“

R.F.: Ever-never eu pizzeria. Asta e cintec facut cind Basescu a stricat chioscurile, apoi cu nebunia cu euthanasia. Eu am fost intotdeauna impotriva politicienilor si ma mir ca mai traiesc.

Rep.: Exista vreo presiune impotriva dumneavoastra?

R.F.: Nu directa, ci stiu ca se spune tarabagiului sa opreasca maneaua daca o pune la casetofon. De ce? Ca eu rid de toti politicienii, bineinteles cu respectul de rigoare pus deoparte, nu am treaba cu ei, nu au treaba cu mine. De aia am si scris pe album ca persoanele sint imaginare, adica Nastase nu e Nastase, Basescu nu e Basescu, adica e o concidenta de nume.

Rep.: „Ati luat si pe Madalina / Sa va cinte la vioara / Fiindca ninge cite-o cioara!“

R.F.: Si eu sint tigan si facut cioara, dar el, cit se da mare si tare, dar sa nu uitam ca si el e implicat, mai mult sau mai putin. Madalin ii cheama pe cei mai prosti si-i pune sa voteze cu Puterea. Madalin ce a zis de noi ca manelistii sint niste savavabici, adica el a afirmat ceva comunist, ce ai tu ca apare pe piata si oameni ce spune cuvintul lor? Asta e esenta democratiei, sa faci ce vrei.

Corect?! Dar stiti ca exista rasism? Ce savavabici e asta de politica? Am fost in Regie si mi s-a spus: Romeo, stim valoarea ta, dar nu poti intra! Nu se poate asa ceva! Sint o persoana ca oricare... trebuie sa intru unde vrea muschiul meu, nu?

Foamea

Rep.: „Mi-e foame, sint mort de foame! / Toata lumea tipa tare! / N-am ban in buzunar, cu gagica ies / Iar ea striga: Esti mort de foame!“

R.F.: Si eu fac foamea, fiecare face foamea... unii se face ca se arunca de la macarale. Daca iesim pe strada, citi sint fomisti? Noua din zece. In cluburi se numesc smecheri.

Rep.: „Stau intins pe burta, / Trece o pisica cu un sobolan / Mama, ce idee mi-a venit / Sa vad sobolanul fript!“

R.F.: Exista oameni care mor de foame! Exista oameni care mor de foame ca dracu’!

Rep.: Ce ar trebui sa se indrepte pe lumea asta?

R.F.: Sa existe democratie. Democratie inseamna exact chestiile din Biblie. Nu sintem ajutati, daca mori pe strada, lasa-l sa moara, ca dupa, te ia garda, zice ca tu l-ai mierlit! Sint defecte legislativ si politic care te face varza. Daca un sarac fura o gaina, il mierleste de nu se vede, daca un bogat fura un palat, n-are treaba. Trebuie sa functioneze institutiile, asta trebuie sa se intimple.

Romånia e tara hotilor, sintem in western, sintem in 1885. Ne-ar trebui pistoale si groparii ar avea de lucru.

Rep.: Va e frica de Sile Camataru sau de Nastase?

R.F.: Nu mi-e frica de Camataru, fiindca asta ma face... ma, daca ii dau o palma, nu i-o dau pe a doua, ca poate moare, dar astilalti te omoara legal.

Rep.: De ce nu ati plecat in lume?

R.F.: Daca m-ar mierli savavabicii astia, pe ce am mai sfint daca nu as muri fericit, dar cit voi trai, tot prostiile lor o sa le cint. Sint bolnavi.

Rep.: „4 ani vrajeala am mincat / Cind merg la toaleta doar vrajeala ma bipppp!“

Eugen ISTODOR