Societatea vizata de Becali este Confectia din Ramnicu Sarat, ultima societate de confectii aflata in proprietatea statului. Becali participa la licitatie in parteneriat cu Gheorghe Nicolae, fost director al Confectia.

Pentru achizitionarea societatii, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a primit inca doua oferte din partea SC Sorste SA Focsani si a unei persoane fizice, Marian Zane. “Cred ca eu o sa castig licitatia pentru fabrica de confectii. Este greu sa castige altcineva in fata mea si nu-mi place sa pierd“, a declarat Becali, citat de Mediafax.

Becali considera ca unul dintre avantajele ofertei sale este alocarea intr-un timp scurt a fondurilor pentru investitii in modernizarea societatii. Omul de afaceri a mentionat ca intentioneaza sa participe si la alte privatizari, insa nu a dorit sa precizeze societatile vizate.

Confectia Ramnicu Sarat a fost lansata la privatizare prin metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

„Desi situatia economica si financiara a Confectia nu este favorabila, societatea are piata de desfacere si o traditie solida in domeniul sau de activitate, astfel ca, printr-o infuzie de capital si un management profesionist, isi poate redobandi rolul de actor semnificativ pe piata romaneasca de confectii“, se arata intr-un comunicat al AVAS.

Societatea are un capital social de 5,27 miliarde lei, impartit in 211.047 actiuni, detinute in totalitate de statul roman. Prin trecerea Confectia in proprietate privata, AVAS va incheia procesul de privatizare in aceasta ramura economica.