Directorul scolii a precizat ca elevii sunt obligati sa parcurga drumul blocat de fortele de ordine transnistrene pentru a-si aduce singuri apa si produsele alimentare transportate de o masina a Misiunii OSCE.

Educatorii si profesorii nu ii pot insoti pe copii pentru ca ar fi impiedicati de militieni sa revina in incinta scolii, a adaugat Ungureanu.

Alti 20 de membri ai fortelor de ordine transnistrene, care se afla in curtea institutiei, blocheaza in continuare incaperile scolii, copiii avand acces doar la bucatarie si dormitoare, a mentionat ea.

Luni seara, autoritatile din Tighina l-au eliberat pe Grigore Silvestru, tatal unui copil care invata la liceul moldovenesc din Ribnita si care a fost condamnat la sapte zile de detentie pentru ca a opus rezistenta, la 29 iulie, fortelor transnistrene care au ocupat institutia.

Potrivit agentiei oficiale de stiri Olvia-press, Tiraspolul a anuntat ca, indiferent de evolutia situatiei, copiii de la scolile moldovenesti vor frecventa institutiile cu regim normal incepand de la 1 septembrie.