„Discutam in acest moment cu diferite partide politice. Ma refer la PUR si UDMR. Am avut diverse contacte, iar aceste contacte vor continua. Nu este vorba, deocamdata, de proiecte definitive, nu este vorba de lucruri foarte clar stabilite. Facem impreuna evaluari ca sa vedem care sunt cele mai bune solutii de colaborare inainte de alegeri si, eventual, dupa alegeri“, a spus Nastase.

El a mentionat ca, pana in prezent, a fost „mai retinut“ in a comenta acest gen de aspecte, dar ca „i se pare firesc“ sa fie oferite unele detalii in privinta politicii de aliante sau intelegeri politice.

Liderul social-democrat a mai anuntat ca in 24 august va avea loc o intalnire intre conducerile PSD si UDMR. „Dorim sa adresam o invitatie pentru toate partidele politice pentru a asigura o conduita civilizata, care sa nu se bazeze pe campanie negativa in perioada anterioara alegerilor. Acest lucru va viza si PRM, dar va viza, fara indoiala, in primul rand, PD si PNL“, a spus Nastase.

El a adaugat ca reprezentantii Aliantei PNL-PD incearca sa „stigmatizeze“ PSD, vehiculand diverse scenarii privind o alianta postelectorala PSD-PRM, „fara sa-si aduca aminte ca cei care au inceput contacte, in perioada preelectorala, inainte de alegerile locale si dupa alegerile locale, care au facut intelegeri la nivelul unor organizatii si intalniri la nivel de varf au fost

reprezentantii PNL si ai PD, cu Corneliu Vadim Tudor si colegii sai“.