Ploile torentiale de luni au provocat cresterea nivelului apelor, in unele locuri chiar cu trei metri, in zona localitatilor Boscastle, Tintagel si Camelford, situate la nord de Cornwall, una dintre principalele regiuni turistice de pe malul marii.

Cel putin 15 persoane au fost salvate cu elicopterul si transportate pe un teren de fotbal din Boscastle, iar alte sase persoane, inclusiv un nou-nascut, au fost preluate de o masina a pompierilor. “Sunt afectate sase comune”, in special Tintagel, Camelford, Canworthy Water si Boscastle. Luni seara, circa 50 de persoane erau blocate in autoturisme in regiunea Boscastle.

Ministerul Apararii a trimis sase elicoptere la fata locului. De asemenea, a fost mobilizata si Paza de Coasta. Cele 20 de vehicule ale pompierilor au intampinat dificultati din cauza nivelului apei care in unele locuri este de trei metri, a precizat Stephen Rose, un responsabil al pompierilor, a relatat postul de televiziune Sky News.

Un pod din satul Week Saint Mary s-a prabusit la trecerea unui excavator. Politia a primit circa 1.000 de telefoane din partea unor persoane care cereau ajutor sau semnalau incidente. Potrivit martorilor oculari, unii oameni au fost luati de ape dupa ce au coborat din masini, iar multe persoane in varsta au ramas blocate in case.

Din cauza inundatiilor, in zona a fost intrerupta alimentarea cu electricitate, iar circulatia pe unele drumuri a fost blocata.