Replica PSD se referea la comentariul Aliantei PNL-PD cu privire la anuntarea candidaturii lui Nastase. Insa replica PSD la comentariul Aliantei a fost pusa in unda fara comentariul propriu-zis. Mai mult, replica PSD continea si acuzatii la adresa liberalilor. Cu alte cuvinte, s-a pus in unda o replica fara obiectul acesteia.

Purtatorul de cuvint al Radio Romania, Attila Vizauer, a recunoscut ca, la radiojurnalul de la orele 22.00, nu a fost difuzat din comentariul Aliantei D.A. PNL-PD, nici macar o fraza, ci doar replica PSD la acesta. Vizauer ne-a mentionat insa ca acel comentariu al D.A. a fost pus in unda,insa, la stirile de la orele 16.00 si 18.00.

Oficialul RRA ne-a explicat, in baza relatarii lui Victor Ionescu, redactor-sef adjunct al Redactiei Politice, ca la radiojurnal “stirile se difuzeaza in flux”, adica intra cele mai noi. Iar replica PSD era o stire noua. El a recunoscut ca, practic, nu a oferit un raspuns la intrebarea de ce n-a avut loc si comentariu PNL-PD in acel radiojurnal.

Intrebarile corespondentului la Suceava al Radio Romania, dupa episodul Malin, nu au nevoie de comentarii: “Domnule Adrian Nastase, aici, in curtea lui Labis, va simt emotionat.” si “Iertati-ma, domnule prim-ministru, cum va puteti implica sentimental, iata, si in creatia marilor nostri poeti, dincolo de preocuparile dumneavoastra politice?”