Michael Jackson a intrat luni in sala de judecata alaturi de familia sa, toti imbracati in costume albe si purtand ochelari aurii sau negri.

Desi nu era obligat sa asiste la audierea procurorului Tom Sneddon, megastarul a tinut sa participe la eveniment Avocatul cantaretului, Thomas Mesereau, a contestat modul in care procurorul a condus ancheta si mai ales motivele pentru care au fost eliberate mandatele de perchezitie pentru Neverland, ranch-ul starului.

In cursul acestor perchezitii din 18 noiembrie 2003, au fost confiscate casete video, hard-disk-urile mai multor computere si alte obiecte apartinand starului.

CA GANGSTERII

Alaturi de intreaga familie, Michael s-a asezat in primul rand al salii pentru a-l putea privi insistent pe cel care a deschis dosarul de incriminare. Cei de fata s-au grabit sa explice aceasta inedita aparitie: din punct de vedere psihologic, este cea mai puternica modalitate de a intimida pe cel care te uraste.

Mai mult, modul in care familia s-a prezentat amintea de un celebru clan de gangsteri.

A CEDAT NERVOS

In cazul de fata, Tom Sneddon, cel care a adus acuzatiile de pedofilie si in 1993, a fost acuzat de sperjur, initiind in luna decembrie a anului trecut o investigatie ilegala in biroul avocatului lui Jackson pentru a fura probele apararii. Este vorba de cateva casete audio si video in care copilul presupus abuzat ii lua apararea lui Michael.

In cadrul audierii de acum doua zile, Tom Sneddon s-a aratat foarte iritat de prezenta familiei Jackson si a clacat in final, recunoscand ca a incalcat legea.